Erişilebilirlik

Cumhuriyetçi Adayların Başlıca Görüşleri


Cumhuriyetçi Adayların Başlıca Görüşleri
Cumhuriyetçi Adayların Başlıca Görüşleri

MITT ROMNEY

Göçmenlik: Eski Massachusetts Valisi Mitt Romney, Amerika - Meksika sınırına duvar örme sözü verirken kaçak işçi çalıştıran şirketlerin cezalandırılacağını söylüyor.

Çin: Romney Çin mallarına gümrük uygulayacağını ve Pekin hükümetinin kuru manipüle eden bir ülke olduğunu ilan edeceğini söylüyor.

Ortadoğu: Cumhuriyetçi Parti’nin müstakbel adayı Mitt Romney başkan olarak ilk dış gesizini Kudüs’e yaparak İsrail’e desteğini göstereceğini söylüyor. Romney ayrıca İran’da rejim değişikliğinin gerekli olduğunu savunuyor.

Afganistan: Romney Amerika’nın Afganistan’daki kazanımlarının kaybedilmemesi için askeri varlığı sürdüreceğini, komutanlar görevin tamamlandığını söyleyinceye kadar askeri varlığın devam edeceğini söylüyor.

RON PAUL

Göçmenlik: Sınırda güvenliğin arttırılmasını isteyen Texas Milletvekili Ron Paul, kaçak işçilere af ilan edilmesine karşı. Paul, işçiler hakkında göçmenlik statüsünü belirleyen elektronik kontrol sistemine de karşı çıkıyor.

Çin: Paul, Çin’in Amerika’dan daha kapitalist bir ülke olduğunu söylüyor ve ikili ilişkilerin doğru yolda olduğunu savunuyor.

Ortadoğu: Paul – İsrail’e yapılan yardım dahil - tüm dış yardımın kesilmesini istiyor. Amerika’nın Arap-İsrail barış sürecinde liderlik üstlenmesini istemediğini söyleyen Paul, İran’a yaptırım uygulanmasına da karşı.

Afganistan: Ron Paul yurtdışında görev yapan Amerikan askerlerinin çoğunu olabildiğince hızlı bir şekilde çekeceğini söylüyor.

NEWT GINGRICH

Göçmenlik: Temsilciler Meclisi eski başkanı Newt Gingrich kaçak işçilere karşı Amerika-Meksika sınırına insansız hava araçları ve sınır eyaletlerine binlerce iç güvenlik görevlisi sevk etmeyi planlıyor.

Çin: Amerika – Çin ticaretinin önemli olduğunu söyleyen Gingrich, ancak hazine bonolarının bu kadar fazlasının Çin’in elinde olmasının tehlikeli olduğu uyarısında bulunuyor.

Ortadoğu: İran’da rejim değişikliğinden yana olduğunu belirten Gingrich, İran’ın nükleer programının çok daha büyük bir sorunun uzantısı olduğu görüşünde.

Afganistan: Gingrich, askerlerin Afganistan’dan hızlı bir şekilde çekilmesine karşı.

RICK SANTORUM

Göçmenlik: Eski Pennsylvania senatörü Rick Santorum da Amerika-Meksika sınırına duvar örülmesi gerektiğini savunuyor. Santorum ayrıca misafir işçi programlarına karşı çıkıyor.

Çin: Santorum, Amerika’nın “Çin sosyalizmini” yenilgiye uğratmasının “ahlaki bir sorumluluk” olduğu görüşünde ve Çin’e karşı Amerika’nın askeri varlığını güçlendirmesini istiyor.

Ortadoğu: Muhafazakar siyasetçi Santorum, İran’a karşı daha sert yaptırımlar uygulanmasını destekliyor. Bunun yanında Santorum, Amerika’nın İran muhalefetini de desteklemesi çağrısında bulunuyor.

Afganistan: Santorum, Afganistan’da görev yapan Amerikan askerlerinin Başkan Barack Obama’nın planladığından daha yavaş bir şekilde çekilmesini istiyor.

XS
SM
MD
LG