Erişilebilirlik

D Vitamini Takviyesinin En Kolay Yolu


D Vitamini Takviyesinin En Kolay Yolu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

D Vitaminin faydaları saymakla bitmiyor. Kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve çinkonun vücut tarafından emilmesini kolaylaştıran D Vitamininin en büyük kaynağı ise güneş. Kışınsa vücudumuzun ihtiyaç duyduğu D Vitaminini karşılamak için doğru besinleri tüketmek veya vitamin hapları kullanmak gerekir. D vitamininin sağlığımız üzerindeki etkisinin tahmin edilenden çok daha önemli olduğunu ortaya koyan araştırmacılar, düzenli D Vitamini takviyesinin de çok kolay bir yolu olduğunu söylüyor.

D Vitamini ihtiyacını karşılamanın en kolay yolu, evde kullandığınız una biraz D Vitamini katmak.

Ancak John Townshend bundan o kadar emin değil: “Bence una hiçbir şey eklenmemeli. Sadece un, tuz ve su olmalı. Bunu neden yapmak istediklerini anlıyorum ama bence bu eski kafalı bir yöntem.”

Londra’da Queen Mary Üniversitesi’nden araştırmacılar ise, una D Vitamini takviyesi yapmanın, günlük dozu almanın en kolay yolu olduğunu söylüyor.

Bu araştırmacıların yaptığı bir çalışma ise, D Vitaminin insanları birçok hastalıktan koruduğunu ortaya koyuyor.

Adrian Martineau, “D Vitamininin, öksürük, soğuk algınlığı ve grip gibi akut solunum yolu enfeksiyonların riskini yüzde on oranında azalttığını ortaya koyduk. Ayrıca, D Vitamini seviyeleri çok düşük olan insanların, D Vitamini almaya başladıktan sonra öksürük, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara yakalanma risklerinin yüzde 50 azaldığını gördük” diyor.

Araştırma, düşük D Vitamini seviyesiyle depresyon arasında bir ilişki olduğunu da ortaya koymuş. Kısacası, ister güneş, ister gıda, ister hap kaynaklı olsun, yeterli seviyede D Vitamini almak sağlıklı bir yaşam için kritik önem taşıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG