Erişilebilirlik

Davutoğlu: ‘Anında Vururuz’


Başbakan Ahmet Davutoğlu, radikal İslamcı terör örgütü IŞİD’in Kilis’e düzenlediği roket saldırılarına misliyle karşılık verildiğini belirterek, her türlü saldırıya anında karşılık verileceğini söyledi.

IŞİD’in Suriye’den Kilis’e attığı Katyuşa roketleri, biri çocuk diğeri kadın iki kişinin ölümüne neden olmuştu.

Davutoğlu, İzmir’de yaptığı açıklamada, IŞİD’in Suriye’de 27 Şubat’ta başlayan ateşkesin tarafı olmadığını kaydetti ve IŞİD ile “ılımlı muhalifler” arasındaki çatışmaların, ateşkesin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğini ifade etti. Ahmet Davutoğlu, Kilis’te üzücü bir olay yaşandığını söyledi ve her türlü saldırıya yanıt verilmesi için TSK’ya verilmiş talimatları olduğunu kaydetti. Davutoğlu, “Bu çerçevede, Türkiye’ye yönelik her saldırıya anında mukabelede bulunulacaktır” dedi.

Kilis, üçüncü kez IŞİD roket saldırlarının hedefi olmuştu. Böylece, IŞİD’in bu yılın başından beri Suriye’den fırlattığı roketler, Türkiye’de dört kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Fırtına obüsleri

Sınırda konuşlu Türk askeri kuvvetleri, IŞİD saldırısına misilleme olarak fırtına öbüs’leri ile 50’den fazla atış yaptı.

Askeri kaynaklar, Suriye tarafından beş ayrı yerden Türkiye’ye atış yapıldığını ve bunlara 50’den fazla atışla karşılık verildiğini ifade ettiler.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG