Erişilebilirlik

'Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek'


İstanbul’daki saldırıda, İsrail vatandaşları, Simha Simon Demri, Yonathan Suher, Avraham Godman ile İran vatandaşı Ali Rıza Khalman’ın hayatını kaybettiği bilgisi basına yansıdı. Adli Tıp Kurumu'ndaki cesetlerin tamamında vida ve çeşitli metal parçalarının bulunduğu ve bunun da canlı bombanın parça tesirli bomba kullandığını gösterdiği öne sürüldü. Bu arada İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun önündeki medya kuruluşlarına göre; İsrail Başkonsolosluğu'ndan bir heyet de buraya gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Bu arada Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofis’ndeki Davutoğlu başkanlığındaki toplantıya, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Tuğrul Türkeş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan katıldı. Toplantı 45 dakika sürdü.

Patlamaya ilişkin yazılı taziye mesajı yayımlayan Davutoğlu, alçakça saldırıyı ve tüm terör odaklarını lanetlediğini belirterek, başsağlığı dileklerini paylaştı. Davutoğlu, mesajında özetle şunları dile getirdi:

“Türkiye olarak biz her zaman teröre karşı net bir duruşa sahip olduk ve terörün dini, dili, ırkı olmadığını kimden gelirse gelsin terörün lanetlenmesi gerektiğini ifade ettik. Bu acı olay, tavrımızın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu olay vesilesiyle bir kere daha gördük ki terörün hedefi bütün insanlıktır, insanların yaşama hakkıdır. Dünyanın dört bir tarafından gelen mesajlar bu acının dünyanın her yanındaki insanlarca paylaşıldığını ve terörün gerçek yüzünün bütün dünyada görülmeye başlandığının ispat ediyor. Bu saldırıların kurbanları arasında birçok ülke vatandaşları var. Türkiye olarak biz her zaman teröre karşı net bir duruşa sahip olduk ve terörün dini, dili, ırkı olmadığını kimden gelirse gelsin terörün lanetlenmesi gerektiğini ifade ettik. Bu acı olay, tavrımızın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiştir. Terör tümüyle sona erinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak büyük bir dikkatle sürdürülüyor. Olayın en kısa zaman içinde aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ülke olarak bu zor zamanları birbirimize kenetlenerek, birlik olarak aşacağız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, İstanbul – Kısıklı’daki ikametgahında, Başbakan Davutoğlu, İçişleri Bakanı Ala, İstanbul Valisi Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’dan da telefon aracılığıyla bilgi aldı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG