Erişilebilirlik

Davutoğlu: "Halkların Meşru Taleplerine Kulak Verilmeli"


Davutoğlu: "Halkların Meşru Taleplerine Kulak Verilmeli"
Davutoğlu: "Halkların Meşru Taleplerine Kulak Verilmeli"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Tahran’daki temasları sırasında yetkililere, Ortadoğu'daki gelişmelerden ders almaları tavsiyesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, Meclis Başkanı Ali Laricani ve Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile görüşen Bakan, halkın taleplerinin reform sürecine dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Mahmut Ahmedinejad ise Türklerle Kürtler arasında çatışma çıkarmak isteyenlerin asıl hedeflerinin İsrail’i kurtarmak olduğunu ileri sürdü. Bölge ülkeleri için en büyük tehlikenin İsrail olduğunu söyleyen İran Cumhurbaşkanı, bu ülkenin hedefleri doğrultusunda yapılan her eylemin intihar olacağını belirtti.

İran'daki iki günlük temaslarını tamamlayarak dün gece Türkiye'ye dönen Davutoğlu, İstanbul'da Cuma günü yapılacak Libya Temas Grubu toplantısı öncesinde daha önce Suudi Arabistan’da da temaslarda bulunmuştu.

Amerika Türkiye’nin İran’la ticari ve ekonomik ilişkilerini geliştirmesinden memnun değil. Üst düzey bir yetkili Nisan ayında Ankara’yı ziyaret etmiş ve yetkililerden Türk bankalarının İran’ın Millet Bankası’yla ilişkilerini kesmelerini istemişti.

XS
SM
MD
LG