Erişilebilirlik

DBP Kayyumlar İçin AYM’ye Başvurdu


DBP Hukuk Komisyonu üyeleri ilk etapta dört belediye için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Başvuru dilekçeleri AYM’ye iletilmek üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na verildi. DBP Hukuk Komisyonu üyeleri, başvurunun ardından Adliye önünde bir basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis bu talebe izin vermedi. DBP’lilerin ısrarına rağmen polis geri adım atmayınca açıklama parti binasında yapıldı.

DBP Hukuk Komisyonu Üyesi Gülay Koca Öztürkoğlu, AYM ile birlikte İdare Mahkemesi’ne de başvuracaklarını söyledi. Öztürkoğlu, “OHAL dönemlerinde çıkarılan KHK’lar zaman ve konu olarak sınırlıdır. Sadece OHAL’e sebep olan olayların ortadan kaldırılmasına yönelik çıkarılabilirler. Ancak bizim bugün belediyelere kayyum atanmasına sebep olan 674 sayılı KHK kalıcı bir işlem tesis etmeye yönelik KHK’dır. Bu KHK’larla belediye başkanlarımız bireysel olarak hak ihlaline uğramıştır. Bu vesileyle öncelikle Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yolunu tercih ettik ve bu başvuru mekanizmasını devreye soktuk, bugün itibariyle. Ancak bununla sınırlı kalmayacak yapılan işlem ayrıca idari yönden de hukuka aykırıdır ve yasal bir işlem değil. Zira yapılan bütün işlemler KHK öncesi rutine göre yapılmış işlemlerdir. İdari işlemlerimizi başlatıp itirazlarımız yapacağız,” dedi.

DBP Kayyumlar İçin AYM’ye Başvurdu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00

Öztürkoğlu, iç hukuktan sonuç alamamaları halinde Avrupa İnsan hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını da sözlerine ekledi.

STÜDYO VOA

Antony Blinken ve Hakan Fidan Riyad’da Gazze’yi görüştü – 29 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:49 0:00
XS
SM
MD
LG