Erişilebilirlik

'Demokratik Özerkliğe' Soruşturma


'Demokratik Özerkliğe' Soruşturma
'Demokratik Özerkliğe' Soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Kongresi tarafından dün açıklanan “Demokratik Özerklik” ile ilgili soruşturma başlattı.

DTK’nın dün Barış ve Demokrasi Partisi’nin Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantısının sonunda bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk bir bildiri okumuş ve “Kürt halkı olarak demokratik özerkliğimizi ilan ediyoruz,” ifadesini kullanmıştı.

Altı saat süren toplantıya BDP’nin önde gelen üyeleri ve bağımsız milletvekilleri de katıldı. DTK’nın bu toplantısı ve “demokratik özerklik” açıklaması, dün Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin bir pusu sonucu öldürülmesiyle aynı güne denk geldi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı bu açıklamanın üzerine bugün bir soruşturma başlattı. İnceleme sonucu suç unsuruna rastlanırsa dava açılacak.

Bu arada 13 askerin öldürülmesi ve altı askerin yaralanmasıyla ilgili tepkiler devam ediyor. Dün saldırının ardından Kürtler aleyhine gösteriler düzenlenirken, BDP’nin Ankara bürosuna molotof kokteyli atıldı.

BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada olaydan “derin üzüntü duyduğunu” bildirdi ve partisinin hedef alınmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi.

Amerika dünkü saldırıyı kınayan bir açıklama yapmış ve başsağlığı dileğinde bulunmuştu. Libya Temas Grubu toplantısı için İstanbul’da bulunan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da, Amerika’nın PKK’yla mücadelesinde Türkiye’nin yanında olacağını söyledi.

XS
SM
MD
LG