Erişilebilirlik

Denizli Havluları Amerika’da


Denizli Havluları Amerika’da
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:08:27 0:00

Başkent Washington’da, Kongre yakınlarındaki bir mağaza, ürünleriyle Denizli’nin rengarenk dokusunu Amerikalılar’a taşıyor. Türk havluları, peştemallar, peşkirler, masa örtüleri, yastıklar satan mağazanın adı Antiochia yani Antakya.

Dükkan sahibi Berna Rodman, bu işe 9 yıl önce, Washington’daki Eastern Market bölgesinde haftasonları kurulan bit pazarında tezgah açarak başlamış. Geçtiğimiz Ekim ayında ilk mağazasını açarak büyük bir hayalini gerçekleştiren Rodman, hem Amerika’daki Türk kadın girişimcilere güzel bir örnek teşkil ediyor, hem de Denizli’deki tezgahlarda özel olarak dokunan tasarım ürünleriyle Türk kültürünün tanıtımına katkıda bulunuyor.

Ürün geliştirmeye çok önem verdiklerini belirten Rodman, eski tezgahlara yeni teknikler getirdiklerini söylüyor. Rodman’ın ürün geliştirmeye örnek olarak gösterdiği çift taraflı, torba yapmayan peştamal, 2014’te New York’taki bir fuarda “Yılın En İyi Ürünü” ödülü kazanmış.

Toptan satışlarının devam ettiğini belirten Rodman, bundan sonraki hedefinin Antiochia’yı Amerika’da bir mağazalar zinciri haline getirmek olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG