Erişilebilirlik

Deprem bölgesinde konteynerlerde oy kullanan Pazarcıklı seçmenler iktidara tepkili


6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde seçmenler, deprem yüzünden kullanılamaz hale gelen bir okulun bahçesinde kurulan konteynerlerde oylarını kullandı.

Pazarcıklılar, yaşadıkları zor koşullara rağmen sandığa yoğun ilgi gösterdi.

Okulun bahçesinde her birinin içinde oy sandığı bulunan konteynerlerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Okulun çevresinde de yoğun bir araç trafiği vardı.

Bazı seçmenler çocuklarıyla birlikte oy kullanmaya geldi.

Zaman zaman genellikle bir oyun geçersiz sayılması ya da kuyruk sırasından kaynaklı ufak gerilimler yaşansa da, konteyner alanındaki oy kullanma işlemleri önemli bir sorun olmadan devam etti.

Pazarcık’ta 2018 genel seçimlerinde AK Parti yüzde 40,3, CHP ise yüzde 25,1 oranında oy toplamıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de 2018’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51,85, dönemin CHP adayı Muharrem İnce yüzde 37,20 oranında oy toplamıştı.

Bu seferki seçimlerde ise konteyner alanında VOA Türkçe’ye konuşan Pazarcıklı seçmenlerin hemen hepsinin iktidara tepkili olduğu dikkat çekti.

Aleviler’in yoğun yaşadığı ilçeden Alevi dedesi Süleyman Deprem, “Aleviler ve Türkler olarak baştan bu yana yasal zeminde temsil edilmeyen bir konumdayız. Bırakın temsil edilmeyi reddedilen, yok sayılan bir konumdayız. Demokratik olarak düşündüğümüz ve onu umut ettiğimiz bir seçimle tavrımızı koymak durumundayız Umarım tekrar entrikalar, oyunlar, ince oyunlar oynanmaz ve herkes aldığını kabul eder, itirazsız bir demokrasi ortamında tekrar birlikte kardeşçe yaşarız” diye konuştu.

Pazarcık'ta seçmenler konteynerlerde oy kullanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:34 0:00

Süleyman Kunduru adlı bir depremzede de, “Seçimden sonra daha demokratik, daha güçlü bir Türkiye umut ediyoruz. İstikrarın sağlanmasını, enflasyonun ve hayat pahalılığının durmasını istiyoruz” dedi.

Ailece oy kullanmaya gelen Elif Özdal da, “Görüyor musunuz ne hale geldik?” diyerek Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu eleştirdi. Depremden önce de durumun aynı olduğunu ifade eden Özdal, “Biz candan, yürekten Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz” ifadesini kullandı.

Songül Özdal da, “Değişimin her zaman için iyi olduğunu düşünüyorum. Bu iktidarın da değişmesi gerekiyor çünkü hataları çok fazla. Belki başta çok iyiydi ama sonuçta her şeyi alt üst etti. Bizim için güzel olan neyse o olsun” diye konuştu.

Şubat depreminin merkez üssü Pazarcık'ta seçim
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:15 0:00

Hasan Şenpınar adlı bir depremzede de, “Vicdansızlık baş göstermiş ülkemizde” diyerek, kiraların yüksek miktarda arttırılmasından ve hayat pahalılığından şikayet etti.

Bir önceki genel seçimde AK Parti’nin kazandığı Pezarcık’ta seçmenin oy tercihinin değişeceğini düşündüğünü belirten Şenpınar, “Biraz daha özgür, milletin biraz daha özgür olabileceği bir Türkiye görmek istiyorum” ifadesini kullandı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG