Erişilebilirlik

Depremzede Aile Yavru Köpekleri İçin Destek Bekliyor


ADIYAMAN - 6 Şubat depremlerinin üzerinden 88 gün geçerken, çadırlarda kalan depremzedelerin zorlu yaşam koşulları devam ediyor.

Hasta annesi, kardeşleri, çocukları ve yavru köpekleriyle çadırda yaşayan Adıyamanlı depremzede Ebru Dural, “Depremden beri çadırda kalıyoruz. Burada hiçbir ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Çocuklarımız ve yavru köpeklerimiz için konteyner ya da ev istiyoruz” dedi.

Depremzede Aile Yavru Köpekleri İçin Destek Bekliyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

Depremden en çok etkilenen kentlerden biri olan Adıyaman’da deprem nedeniyle binlerce insan hayatını kaybederken yüzbinlerce vatandaş ise evsiz kalarak çadırlarda yaşamaya mahkum oldu.

Kentte bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, diğer yandan ise çadırda yaşayan ailelerin taşınması için konteyner kentler kuruluyor.

Depremin ilk dakikalarında yıkılan evlerinden sağ kurtulmayı başaran Dural ailesi de 3 aylık çadır yaşamının ardından halen konteyner sırasında bekleyenlerden. Deprem sonrası ilk günler arabada yaşamlarını sürdüren aile yakıtlarının tükenmesiyle birlikte soğuk havada donmaktan ellerine geçen çadıra yerleşerek kurtulmuş.

“Havalar ısındı zehirli hayvanlar çadırlarımıza gelmeye başladı“

VOA Türkçe ’ye konuşan Ebru Dural yaşadıkları çadırda günlük ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Bu çadırda kalp hastası annem, kardeşim, kızım ve teyzemin kızı ile birlikte kalıyoruz. Ayrıca 2 tane evcil hayvanımızdan biri geçen hafta doğum yaptı. Ancak doğumdan birkaç gün sonra da zehirlenerek öldü. Şu an onun 7 yavrusu ve diğer evcil köpeğimiz de burada. Belki sütü gelir de yavrular ölmez diye diğer köpeğimize emzirtmeye çalışıyoruz. Bu yavruların mama ihtiyacını karşılayamıyoruz. Havalar ısındı zehirli hayvanlar çadırlarımıza gelmeye başladı. Aldığımız gıda maddeleri 1 günde bazen birkaç saatte bozuluyor. Hem kendi ihtiyaçlarımızı hem de bu yavruların ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz’’ dedi.

“Yavru köpekler için mamaya ihtiyaç var’’

Haftalardır valiliğe yaptıkları konteyner başvurusundan henüz bir dönüş yapılmadığını dile getiren Dural, yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulunarak sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Deprem sonrası evden sadece üzerimizdeki kıyafetlerle ancak canımızı kurtardık. Şu anda başta bir ev ortamı olmak üzere, olmazsa da şimdilik konteyner ve diğer yaşam malzemelerine ihtiyacımız var. Şu anda annem rahatsız ve benim de küçük bebeğim var, çalışamayacak durumdayım. Valiliğe birkaç kez konteyner başvurusunda bulunduk, sıradasınız denildi ama henüz bir dönüş yapılmadı."

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG