Erişilebilirlik

Dinlemeler de İstifalar da Sürüyor


Muhammed Çetin
Muhammed Çetin

Ertuğrul Günay, İdris Naim Şahin, Erdoğan Bayraktar, Hakan Şükür, Erdal Kalkan, Haluk Özdalga, İdris Bal ve Hami Yıldırım’dan sonra bugün de İstanbul milletvekili Muhammed Çetin de iktidar partisinden istifa etti

17 Aralık soruşturmalarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi’nde başlayan kan kaybı sürüyor. Ertuğrul Günay, İdris Naim Şahin, Erdoğan Bayraktar, Hakan Şükür, Erdal Kalkan, Haluk Özdalga, İdris Bal ve Hami Yıldırım’dan sonra bugün de İstanbul milletvekili Muhammed Çetin de iktidar partisinden istifa etti. Çetin’in kesin ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından gelen istifayla AKP’nin milletvekili sayısı 318’e düştü.

Çetin: ‘Gülen’in emriyle istifa etmedim’

Fethullah Gülen hareketine yakın olmakla hatta Fethullah Gülen’den talimat almakla suçlanan Muhammed Çetin, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “Fethullah Gülen’le konuşmam olmuştur ancak Hocaefendi kimsenin şahsi tercihlerinin önüne geçmez. Onunla istişare ederseniz, şahsi düşüncesini söyler. Benim bugüne kadar kalmama vesile olan Hocaefendi’dir. Hocaefendi kimseye karışmaz, emir vermez. Verdiğini yazanlar da yalan yazıyor” dedi.

İstifa eden vekilden ‘istifalar sürecek’ iması

Seçmenle temaslarında rüşvet iddiaları hakkında bilgi aldığını söyleyen Çetin, bu bilgileri partisinin yetkili makamlarıyla paylaştığını söyledi. Müstafi AKP İstanbul milletvekili , “İstanbul’dan köftelik işlerle alakam olmadığını o götürüldüğüm toplantılarda öğrendim. Ben bu işlerde yokum, beni köftelik işlere bulaştırmayın dedim. Ben bağımsız olarak devam ediyorum. Kasa paralar villalar gemiler var. Bu hukuk herkese lazım. Bazıları ölmeyecekmiş gibi yaşıyorlar. Kendi hükümet medyasını ve oradaki tetikçiler marifetiyle üfürükten masallar anlatılıyor” diye konuştu. Muhammed Çetin “birçok milletvekili arkadaşım da aynı şeyi yapacak” diyerek iktidar partisinden istifaların süreceğini iddia etti.

Muhammed Çetin’in bu açıklamalarına iktidar partisinin yetkili kurullarından herhangi bir yanıt gelmedi.

Başbakan Erdoğan ve hükümetin doğrudan ve dolaylı sert sözlerine hedef olan Fethullah Gülen’le ilgili yeni bir ses kaydı da internet sitelerinde yayınlandı. Konuşmalarda Gülen’in hükümet karşıtı ‘twitleri ikiye katlayın’ dediği, 78 AKP milletvekilinin istifasının gündemde olduğu iddia ediliyor.

Gülen’den ses kayıtlarıyla ilgili suç duyurusu

Bu ses kaydıyla ilgili suç duyurusunda bulunan Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, “Bugün net bir şekilde görülmüştür ki, ülkemizde en az 6 aydır sistemli bir şekilde illegal dinleme yapılmakta ve bu dinlemelerle elde edilen veriler montajlanarak ve çarpıtılarak servis edilmek suretiyle kara propagandanın aracı olarak kullanılmaktadır” dedi.

İllegal telefon görüşmeleri ve özel hayatın mahremiyetini ihlal eden görüntüler miting meydanlarında seçim malzemesi olarak kullanıldığını söyleyen Albayrak, bu durumun failleri cesaretlendirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı dinlendiği iddiasıyla ilgili yorum yapmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a göre, dinlemelerin bir başka hedefi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. Başbakan, İran’ın başkenti Tahran’da gazetecilerle yaptığı görüşmede paralel yapılanma olarak tarif ettiği yapının Cumhurbaşkanı Gül’ü de dinlediğini ifade etti. Gül, İtalya seyahatinden dönüşte Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin kendisine bu yönelttiği soruya, “Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum” yanıtını verdi.

T24 internet sitesinden Arzu Yıldız, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturmada Cumhurbaşkanı Gül’ün izlemeye takıldığını yazdı. Habere göre, soruşturmada hakkında teknik takip kararı olan çok ünlü bir ismi Cumhurbaşkanı'nın aradığı tespit edildi. Gül'ün söz konusu ismi arama nedeninin Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin olarak yapılan araştırma-soruşturma çerçevesinde olduğu kaydedildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG