Erişilebilirlik

'Dış Politikamız Diplomasiye Ağırlık Verecek'


Chuck Hagel
Chuck Hagel

Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşanAmerika Savunma Bakanı Chuck Hagel, Obama yönetiminin dış politikasının daha fazla diplomasiye ağırlık verme planlarını yineledi

Chuck Hagel, Amerika’nın 13 yıldır devam eden savaş dönemini sona erdirdiğine dikkati çekti, “Başkan Obama geleceğimizin, dostlarımız ve müttefiklerimizle birlikte yeni ve genişletilmiş bir dostluk dönemini gerektirdiğinin açık bir şekilde farkında” diye konuştu.

Amerika 11 Eylül 2001’deki terör saldırılarından sonra başlattığı askeri operasyonlarını sona erdirmeye hazırlanıyor. 2011 sonunda Irak’tan çekilen Amerika, bu yılın sonunda da Afganistan’dan birliklerini çekmeye hazırlanıyor.

Başkan Obama, salı günü yaptığı Birliğin Durumu açıklamasında, “gerçekten gerekli olmadığı sürece” askeri operasyona başvurmayacağını bildirmişti.

Obama, özellikle son yıllarda Libya ve ardından Suriye’ye, Amerikan kara birlikleri göndermemeye özen gösterdi.

Bununla birlikte Savunma Bakanı Chuck Hagel, Amerika’nın ihtiyacı olan ülkelere hala yardım ettiğini söyledi. Hagel, Amerika’nın Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde terörle mücadele ve insani yardım operasyonları düzenleyen Avrupalı müttefiklerine yardım ettiğinin altını çizdi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG