Erişilebilirlik

Diyarbakır Belediyesi ve Valilik Arasında Anlaşmazlık


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi’nin yol, asfalt kaldırımı gibi çalışmalarını, eylemleri gerekçe göstererek durdurdu. Belediye ise bunun mümkün olmadığını valiliğe bildirdi.

İki kurumu karşı karşıya getiren talep, 1 Mart’ta, Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir tarafından belediyeye iletildi. Yazıda, kanunsuz eylemler gerekçe gösterilerek Büyükşehir Belediyesi’nin ve tüm ilçe belediyelerinin ‘yol, kaldırım, asfalt ve parke taşı kullanımını içeren fen işleri çalışmalarının ikinci bir emre kadar durdurulması istendi.

Bunun üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Vali Hüseyin Aksoy’la görüştü. Kışanak görüşmede, uygulamanın telafisi mümkün olmayan sonuçlara ve kamu zararına yol açacağını, halkın cezalandırılması anlamına geleceğini belirterek, uygulamanın kaldırılmasını istedi.

Belediye ayrıca, valiliğe resmi bir yazıyla, yol ve kaldırım çalışmalarının durdurulmasının mümkün olmadığını iletti. Yazıda, yol ve kaldırım çalışmalarının gerek trafiğin gerekse yaya güvenliğinin ve kamu hizmetlerinin sürekliliği açısından önem arz eden işler olduğu vurgulandı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada “Söz konusu hizmetlerin durdurulmasının vatandaşın mağduriyetine yol açacaktır” denildi. Belediye yazıya rağmen çalışmalarına devam ediyor.

Güvenlik kaynaklarına göre, kaldırımlar için kullanılan taşlar toplumsal olaylarda güvenlik güçlerine karşı kullanılıyor. Ayrıca yollar yapılırken altına patlayıcı yerleştirildiği de resmi kaynaklarca sık sık dile getiriliyor.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG