Erişilebilirlik

Dolmabahçe Sarayı’nda Polislere Saldırı


Dolmabahçe Sarayı’nda Polislere Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nın önündeki nöbet kulübesine el bombası atıldı. Bombanın patlamaması üzerine saldırganlar kulübedeki polislere ateş açtı. Polisin karşılık vermesinin olay mahallinden yaya olarak kaçan saldırganlar Gümüşsuyu Camii Sokak’ta emniyet güçleri tarafından yakalandı.

Polis, Alman Konsolosluğu yakınlarındaki sokakta yakalanan iki şüphelinin üzerinde bir tabanca, bir otomatik tüfek, bir el bombası ve iki kutu mermi ile boş şarjörler bulunduğu açıkladı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.

İstanbul Valiliği: ‘İki saldırgan AKP il binasına saldırıdan aranıyordu’

Emniyet kaynaklarına göre, DHKP-C üyesi oldukları olan iki saldırgan, 8 Ağustos'ta Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan saldırıyı da gerçekleştiren kişiler.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada da bu bilgi teyit edildi. Açıklamada “Ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır" dendi.

Saldırı sırasında yaralanan olmadı.

Görgü tanıkları: ‘Patlama sesi duyduk’

Emniyet ve valilikten gelen açıklamalarda bombanın patlamadığı belirtilirken Dolmabahçe Sarayı yakınlarında Amerika’nın Sesi’ne konuşan görgü tanıkları, patlama sesi duyduklarını söyledi. Görgü tanıklarından Kerem Kuru, “Bburaya biraz uzaktaydık. Önce patlama sonra silah sesleri duyduk. Çatışma gibiydi” dedi.

Şüphelilerin yakalandığı Gümüşsuyu Cami sokakta Amerika’nın Sesi’ne bilgi veren güzellik merkezi sahibi, polislerin müdahalesi sırasında silah kullanılmadığı belirtti. İsmini vermek istemeyen görgü tanığı, ‘Önce bir gürültü patırtı çıktı. Burada sıradan kavgalardan biri zannettim. Dışarı çıktığımda polislerin iki kişiyi gözaltına aldığını gördüm” dedi.

Polis her iki noktayı da uzun süre sivillere ve trafiğe kapadı.

DHKP 10 gün önce ABD Başkonsolosluğu’nu hedef aldı

DHKP-C 1 Ocak 2015’te de Dolmabahçe Sarayı’na bombalı saldırı girişiminde bulunmuş ancak bomba patlamıştı. Örgüt , 10 Ağustos 2015’te de Sarıyer’deki Amerikan Konsolosluğu’na silahlı saldırı düzenlemişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG