Erişilebilirlik

Donetsk’e Rus Bombardımanı: 5 Ölü 21 Yaralı 


Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk Eyaleti Valisi Pavlo Kirilenko, Rus bombardımanı sonucu son 24 saat içinde beş sivilin öldüğünü ve 21 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Pavlo Kirilenko mesajlaşma uygulaması Telegram'da ölümlerin Avdiyivka, Slovyansk, Krasnohorivka ve Kurakhove'da meydana geldiği bilgisini paylaştı. Kirilenko, "Her suç cezalandırılacak" dedi.

Rusya, dün Slovyansk Belediye Başkanı Vadim Lyakh'ın "büyük bombardıman" olarak tanımladığı saldırıyı başlattı.

Lyakh, Ukrayna televizyonuna verdiği bir röportajda önce kent sakinlerini kaçmaya çağırdı. Saatler sonra ise halka barınaklarda siper almalarını tavsiye etti. Rusya'nın işgalinden önce, şehrin nüfusu yaklaşık 107 bindi.

Rus kuvvetleri bu hafta komşu Luhansk eyaletinin kontrolunu ele geçirdi ve Rusya'nın hali hazırda yarısını kontrol ettiği Donetsk'te ilerlerken, Slovyansk ve Bahmut'a saldırılar düzenledi.

Ukrayna, Rus kuvvetlerinin Kramatorsk yakınlarındaki iki kasabaya ve bombardıman alanlarına doğru ilerlemeye çalıştığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu dün, Ukrayna'daki savaşın Putin'in belirlediği tüm hedeflere ulaşılana kadar devam edeceğini açıkladı. Ancak Şoygu, şu anda Moskova için "ana önceliklerin" birliklerinin "hayatlarını ve sağlığını korumak" ve "sivillerin güvenliğine yönelik tehdidi önlemek" olduğunu söyledi.

Rusya, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin hükümetini devirmeyi veya başkent Kiev'i ele geçirmeyi başaramadı. Moskova, Luhansk ve Donetsk'in de içinde bulunduğu doğudaki sanayileşmiş Donbas bölgesini ele geçirmeye odaklanmış durumda.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG