Erişilebilirlik

Dündar ve Gül’e 5’er Yıl Ceza


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül devletin gizli kalması gereken belgelerini açıklamaktan hapis cezalarına çarptırıldı. Dündar’a 5 yıl 10 ay, Gül’e ise 5 yıl hapis cezası verildi.

Sanıklar karara 7 gün içinde itiraz edilebilecek ve ardından da temyiz süreci başlayacak. Dündar ve Gül hakkında tutuklama kararı verilmedi, haklarındaki yurtdışı çıkış yasağı da kaldırıldı. Dündar ve Gül’ün Yargıtay kararının ardından tutuklanıp tutuklanmayacakları netleşecek.

Mahkeme, darbeye teşebbüsten ve casusluktan Dündar ve Gül’ün beraat etmesine hükmetti.

Duruşmaya giden Dündar’a Çağlayan Adliyesi girişinde silahlı saldırı girişiminde bulunulmuştu.

Çıkışta açıklama yapan Can Dündar, bugün biri silahlı, diğeri hukuki olmak üzere iki suikast yaşadıklarını söyledi. Dündar, “Bu ceza, bu kurşunlar sadece bizi sindirmeye ve susturmaya, gazetemizi yazamaz hale getirmeye yönelik değil, aynı zamanda hepimizi konuşmaktan korkar hale getirmek için yapılmış bir suikasttı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı başından bu yana davanın savcısı gibi davranmakla suçlayan Cumhuriyet Gazetesi genel yayın yönetmeni, “Bizi tehdit etti, hedef gösterdi, şantaj yaptı. Bu tehditten vazife çıkaran birinin silahla ateş etmesine yol açtı” dedi ve sözlerine “dilerim bundan utanır, bir daha bir gazeteciyi hedef gösterirken iki kere düşünür” diye devam etti.

“Haftalardır aldığımız tehditlerin ve burada silahtan çıkan kurşunların nedeni, bizzat devletin en üst kademesi tarafından hedef gösterilmemizdir” diyen Dündar, bu tehditlerin diğer basın mensuplarını hedef almasından kaygı duyduğunu söyledi. Dündar, “Hepimiz çok cesur olmak zorundayız. Basın özgürlüğünü savunmak amacıyla her zamankinden daha cesur ve kararlı olmak zorundayız” diye konuştu.

Dündar’dan sonra söz alan Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül de, Türkiye’de mahkemede yargılanmak yerine “başka bir linç uygulandığını” belirtti.

Bu arada Dündar'a saldırı zanlısı olduğu bildirilen Murat Şahin'le birlikte iki arkadaşı da gözaltına alındı.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG