Erişilebilirlik

Amerikan Borsası Toparlandı


Amerikan Borsası Toparlandı
Amerikan Borsası Toparlandı

Amerikan borsası bir gün önceki büyük düşüşten sonra yaklaşık yüzde 4 artış gösterdi. Borsadaki diğer endeksler de önemli artışlar kaydedildi.

Bu arada Amerika Merkez Bankası 2013 yılına kadar ana faiz oranını şimdiki düşük düzeyinde tutacağını açıkladı.

Ana faiz 288 Aralığından beri sıfır ile binde 25 oranında tutuluyor.

Amerika Merkez bankası 2011 yılının ilk yarısında çok yavaş büyüyen ekonomiyi faizleri düşük tuturarak canlandırmayı amaçlıyor.

Merkez Bankası açıklamasında ekonomik büyümenin beklenenden daha yavaş ve işsizlik oranının hala yüksek olmasından kaygı duyduğunu da açıkladı. Banka yetkilileri ekonomiyi canlandıracak diğer önlemleri ele aldıklarını da bildirdi.

New York borsası Merkez Bankasının açıklamasından sonra düştü, daha sonra toparlandı ve yükselişe geçti.

Bu arada Derecelendirme kuruluşu Standart and Poor’ın kredi notunu kırmasına rağmen yatırımcılar hala güven duydukları Amerikan hazine bonolarını almaya devam etti. Hazine bonolarına talebin yükselmesi, Amerikan hükümetinin düşük faizle borç alabilmesini sağlıyor.

Avurpa ve Asya’lar Pazartesi gününü de düşüşle kapadı.

Londra’daki Financial Times 100 Endeksi 55 puan düşerek, %1 değer kaybetti. Paris’teki CAC-40 Endeksi de %0,5’lik düşüşle 3.111 puana indi. Frankfurt borsasındaki düşüş ise %2’yi aştı.

Asya’da ise Japon Nikkei endeksi 51,68 değer kaybetti. Hong Kong’taki Hang Seng endeksindeki kayıplar ise %5,66’ya ulaştı.

Altının fiyatı ise ons başına 1.763 Dolar’a yaklaştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG