Erişilebilirlik

Toyota Üçüncü Yıl da Zirvede


Toyota Üçüncü Yıl da Zirvede
Toyota Üçüncü Yıl da Zirvede

Japon otomotiv devi Toyota, üçüncü yılında da Amerikalı rakibi General Motors’u geride bırakarak dünyanın en büyük üreticisi olmayı başardı.

Toyota, geçen yıl General Motors’dan 28 bin fazla araç satarak 8 milyon 400 bin araçla yine zirveye oturdu. Toyota, 2009 yılında da GM’den 330 bin daha fazla araç satmıştı.

Ciddi bir iflas süreci geçiren ve devlet yardımıyla 2010 yılı sonlarında yeniden toparlamayı başaran GM, ilk kez Çin’de Amerika’dan daha fazla araç satmayı başardı.

Geçen yıla oranla satışlarını yüzde 8 arttıran Toyota, Amerikan pazarında eski gücüne sahip değil. Toyota’nın geçen yıl Amerika’daki satışları, araç güvenliğiyle ilgili olarak 8 buçuk milyon aracı geri çağırmasının ardından hafif düşüş gösterdi.

Uzmanlar, gerek Amerikan ekonomisinin toparlamaya başlaması, gerekse Çin pazarında Toyota’ya üstünlüğü nedeniyle 2011’de General Motors’un yeni bir çıkış yapmasını bekliyor.

Çin son iki yıldır dünyanın en büyük otomotiv pazarı haline geldi. General Motors, geçen yıl yalnızca Çin’de 2 milyon 300 bin araç sattı. Bu Toyota’dan yaklaşık 850 bin araç daha fazla.

Otomotiv üreticileri listesinde üçüncü sırayı ise Alman Volkswagen aldı. Volkswagen geçen yıl tüm dünyada 7 milyon araç sattı.

XS
SM
MD
LG