Erişilebilirlik

Düzce'de 6,0 Büyüklüğünde Deprem


Düzce’de 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve Ankara dahil birçok çevre ilde hissedildi.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu depremin büyüklüğünün 6,1 olduğunu belirtirken, Kandilli Rasathanesi depremin şiddetinin 6,0 olduğunu açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olarak belirlenen deprem 04.08'de gerçekleşti.

AFAD tarafından yapılan ilk açıklamada, "Bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulanmaktadır" denildi.

Düzce'de 6,0 Büyüklüğünde Deprem
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

AFAD'ın son açıklamalarına göre, çoğunluğu Düzce'de olmak üzere İstanbul, Zonguldak ve Bolu'nun da aralarında olduğu depremin hissedildiği illerde toplam 68 kişi yaralandı. Yaralılar arasında bir kişinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, biri ağır olmak üzere 68 kişinin yaralandığını, ağır yaralı olan kişinin birinci kattan düşme nedeniyle beyin kanaması geçirdiğini söyledi. Bakan Koca, 26 kişinin hastanelerde tedavilerinin devam ettiğini bildirdi.

Deprem nedeniyle, Düzce, Bolu, Zonguldak ve Sakarya'da eğitime bir gün ara verildi.

100'den fazla artçı sarsıntı oldu

Saat 07.00 civarında depremin merkez üssü Düzce'ye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıklamalarda bulundu. Soylu, "Şu anda can kaybımız söz konusu değil. 1'i ağır 50 yaralı var Bu kişilerden 33'ü taburcu oldu. Bölgeye elektrik kontrollu şekilde veriliyor" dedi.

Soylu'nun açıklamalarına göre yaralanmalar, "panikten ve atlamalardan kaynaklı" olarak yaşandı.

AFAD'tan son yapılan açıklamada da saat sabah 10.00'a kadar en büyüğü 4,3 olmak üzere 106 artçı sarsıntı daha kaydedildiği belirtildi.

"Elektrik kesintileri planlı olarak yapıldı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin merkez ve çevre ilçelerdeki elektrik kesintileri konusunda da bilgi verdi. Elektrik kesintilerinin planlı olarak yapıldığını söyleyen İçişleri Bakanı, kontrollerin ardından bölgeye yeniden kademeli şekilde elektrik verilmeye başlandığını söyledi.

Gölyaka ilçesinin köylerinde de incelemelerin yapıldığını söyleyen Soylu, bazı köylerde sadece birkaç ahırın yıkıldığını bunun dışında ciddi bir hasar olmadığını belirtti.

Süleyman Soylu, depremden etkilenen bölgelerde yapılan incelemeler haricinde herhangi bir ağır hasar ya da yıkılan bina bildiriminin de gelmediğini söyledi.

İçişleri Bakanı deprem sonrası bölgedeki 8 bin binada hasar tespit çalışması yapılacağını da belirtti.


Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü depremin hemen ardından yaptığı açıklamada, "Herkes sokakta. Artçı depremler oluyor. Elektrikler kesik. Şu ana kadar bize ulaşan yıkım, yaralanma, ölüm haberi yok" dedi.

Düzce Valisi Cevdet Atay da sosyal medyadan, tedbir amaçlı il genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum olmadığını belirtirken, Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş şehrin herhangi bir bölgesinden kötü haber almadıklarını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Merkez üssü Düzce olan ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Belediyelerimiz can kaybının olmadığını paylaştılar. Allah korusun! Bu deprem afetlere hazırlıklı olmanın önemini tekrar hatırlattı. Geçmiş olsun Türkiye!” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestoları büyüyor, öğrenciler kampüs binasını işgal etti – 30 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG