Erişilebilirlik

Efkan Ala: 'Makas Değişikliği Yaptık’


Türkiye İçişleri Bakanı Efkan Ala
Türkiye İçişleri Bakanı Efkan Ala

Washington’daki Ortadoğu Enstitüsü’nün yıllık toplantısında konuşan Türkiye İçişleri Bakanı Efkan Ala, partisinin Türkiye’de demokrasi adına birçok önemli adıma imza attığını söyledi

Türkiye İçişleri Bakanı Efkan Ala
Türkiye İçişleri Bakanı Efkan Ala
Washington’daki Ortadoğu Enstitüsü’nün Ulusal Basın Merkezi’nde düzenlediği yıllık olağan toplantısının açılış konuşmasını Türkiye İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptı. Ala, partisinin 2002’den bugüne Türkiye’yi daha demokratik, açık ve şeffaf hale getirdiğini savundu.

Efkan Ala, Adalet ve Kalkınma Partisi olarak Parti, düşünce özgürlüklerinin garanti altına alınabildiği özgür bir demokrasi amaçladıklarını şu sözlerle ifade etti:
“Kapalı bir sistemden açık bir topluma dönüşümü hedefliyoruz. Sistem reformu. Yani düşüncelerin özgürce ortaya atılabildiği, eleştiriye açık bir toplum.”
İçişleri Bakanı Ala iktidarın, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı, cumhurbaşkanını halkın seçmesi, partilerin kapatılmasının zorlaştırılması, azınlık vakıflarına el
konulan malların iadesi gibi birçok konuda, “bir makas değişikliği” yaptığını söyledi.

Basın özgürlüğü sorusu

Konuşması sırasında sık sık, parti olarak hedeflerinin gelişmiş demokrasi, şeffaf toplum vurgusu yapan Ala’ya, toplantının soru-cevap kısmında, Türkiye’nin basın özgürlüğü konusundaki zayıf karnesi soruldu. Ala, basın özgürlüğü sorununu, yasa değişikliğiyle çözmeyi planladıklarını söyledi.

“Düşüncenin her korkudan azat olduğu bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz.
Umarım bir sonraki toplantıda basın özgürlüğüyle ilgili soru sormuyor olacaksınız. Bir kişi bile düşüncesinden dolayı hapisteyse bizim yapacak çok işimiz var demektir. Bizim iktidarımız sorunları kesinlikle çözülecektir. Yasaları değiştireceğiz.”

IŞİD terörü

Rehine kriziyle, Türkiye’yi doğrudan etkilemeye başlayan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüyle ilgili soruyu ise İçişleri Bakanı Efkan Ala şu sözlerle yanıtladı:
“Dünyanın önemli bir kısmını yarın ilgilendirecek bir sorun, Türkiye’yi hemen etkiliyor. Terör konusu, dünyanın önümüzdeki 100 yıl karşı karşıya geleceği en büyük sorundur. Yeni savaş stratejileri gerektiren durumdur. Hemen tedbir almazsak bugün karşılaştığımızdan daha ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağız.”
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG