Erişilebilirlik

En Büyük Rakibinden Clinton’a Destek


Demokrat Parti’nin başkan adaylarından Vermont Senatörü Bernie Sanders, bugün rakibi Hilllary Clinton’ı destekleyeceğini açıkladı. Sanders, bu açıklamayı Clinton'la New Nampshire eyaletinde düzenlenen mitingde yaptı.

New Hampshire eyaletindeki miting öncesinde de geçen hafta Başkan Barack Obama, Hillary Clinton’ın Kuzey Carolina’da yaptığı mitinge katılmış ve eski Dışişleri Bakanı ve eski First Lady’e desteğini açıkça ortaya koymuştu.

Clinton ve Sanders bugünkü miting öncesinde yayınladıkları ortak bildiride “birlik içinde daha güçlü ve sadece en üsttekilere değil herkese ortak fayda sağlayan bir Amerika” konusu üzerine odaklanacaklarını açıklamışlardı.

Bu ifadeler özellikle Sanders’ın kendi seçim kampanyasında öne çıkardığı konularla paralellik gösteriyor. Kendisini sosyalist demokrat olarak niteleyen Sanders, kampanyası boyunca zenginlerin Amerikan siyasetindeki orantısız nüfuzunu eleştirmişti.

Demokrat Parti içinde tek aday olarak kalmasına rağmen, bu ay sonunda yapılacak parti genel kuruluna kadar Clinton resmi olarak demokrat Parti adaylığı unvanını almış değil. Sanders, aritmetik olarak adaylığı kaybetmiş olsa da uzun süre kampanyasına devam etti, ancak cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ı yenmek için ne gerekiyorsa yapmaktan da geri durmayacağını söyledi.

Bu da Sanders’ın artık Hillary Clinton’a destek vermesindeki en büyük faktör olarak sıralanıyor. Sanders’ın desteğiyle Clinton, Vermont Senatörü’ne destek veren gençlerin oyunu alma şansını yakalayabilir.

Ön seçimlerin sona ermesinden bu yana, Sanders ve Clinton’ın ekipleri, iklim değişikliği, sağlık sigorta sistemi ve asgari ücretin yükseltilmesi gibi konularda ortak platform belirlemek üzere birlikte çalışma yapmaya başlamıştı.

Cumhuriyetçiler’in adayı Donald Trump, gelecek hafta yapılacak parti genel kurul toplantısıyla adaylığını resmileştirecek.

Trump, dün kendisini “kanun ve nizama uyan aday” olarak tanımladı ve Amerikalılar’ın artık düşmanlıkları bırakıp hayat standartlarını yükseltmeye çalışmaları gerekiyor” dedi.

En Büyük Rakibinden Clinton’a Destek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:34 0:00

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG