Erişilebilirlik

Endonezya'da 189 Kişi Taşıyan Yolcu Uçağı Düştü


Kazanın duyulmasından sonra yolcu yakınları havaalanlarında bilgi almaya çalıştı
Kazanın duyulmasından sonra yolcu yakınları havaalanlarında bilgi almaya çalıştı

Endonezya'nın başkenti Cakarta'dan Bangka adasına gitmek üzere havalanan yolcu uçağı, kalkışından 13 dakika sonra kıyı şeridinden 15 km uzakta denize çakıldı.

Düşük bütçeli havayolu şirketi Lion Air'a ait Boeing 737 MAX 8 tipi yolcu uçağında biri çocuk, ikisi bebek ve 7 kişilik mürettebatla birlikte 189 yolcu bulunuyordu.

Endonezya Arama Kurtarma Ekipleri Yöneticisi Muhammed Syaugi, yaptığı açıklamada uçağın enkazının tespit edildiğini hayatta kalan kimse olup olmadığına yönelik arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Uçağın denize çakıldığı yerdeki derinliğin 30-35 metre olduğu dalgıç ekiplerinin de enkaza ulaşmaya çalıştıkları açıklandı.

Endonezya Finans Bakanlığı, uçakta 20 çalışanının bulunduğunu duyurdu, uçakta toplam 23 devlet personelinin bulunduğu ifade edildi.

Lion Air şirketi CEO'su Edward Sirait, uçağın Bali'den Cakarta'ya uçuşunda teknik bir sorun yaşadığını ancak bunun prosedürlere uygun şekilde giderildiğini söyledi. Teknik sorunun ne olduğu konusunda detay vermeyen Sirait, bu uçaklarda sık karşılaşılan bir problem olduğunu söylemekle yetindi.

Havayolu şirketi bünyelerinde bulunan 11 adet Boeing 737 MAX tipi uçağın uçuşlarına devam ettiğini, bu uçakların uçuşlarını durdurmak gibi bir planlarının olmadığını da açıkladı.

Uçağın üreticisi Boeing şirketi de kazadan duyulan üzüntüyü dile getiren bir açıklama yaptı ve soruşturma konusunda teknik destek vereceğini duyurdu.

Endonezya'da yaşanan en büyük uçak kazası 1997 yılında meydana gelmiş Medan şehrinde düşen bir uçakta bulunan 214 kişi hayatını kaybetmişti.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG