Erişilebilirlik

Erdoğan: 'Bıçak Kemiğe Dayandı'


Başbakan Erdoğan
Başbakan Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son günlerde güvenlik kuvvetlerine karşı eylemlerini arttıran PKK örgütüne yönelik önemli uyarılarda bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 10’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ankara’nın Sincan ilçesindeki iftar yemeğinde konuşan Erdoğan, “Bıçak artık kemiğe dayanmıştır,” diye konuştu.

Ramazan ayı dolayısıyla sabır gösterdiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, Ramazan ayının bitiminden sonra “barışın miladı daha farklı olacak,” dedi.

Ramazan’dan sonra nasıl önlemler alınacağı konusunda ayrıntı vermeyen Erdoğan, yeni anayasayla ilgili olarak en geniş mutabakatı oluşturmaya öncelik vereceklerini kaydetti.

Barış ve Demokrasi Partisi üyelerine yönelik açıklama yapan Başbakan Erdoğan, “Bu ülkede bölücü terör örgütüyle arasına mesafe koymayanlar da bu suça iştirak ediyorlar, bunun bedelini ödemeye mahkum olacaklardır,” şeklinde konuştu.

PKK son günlerde özellikle Güneydoğu’da güvenlik kuvvetlerine ve devlet yetkililerine yönelik silahlı eylemlerini arttırmış bulunuyor.

Son olarak Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında bir askeri araca pusu kurulmuş, biri yüzbaşı üç asker saldırıda ölmüş, üç asker de yaralanmıştı.

PKK, Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın da terör örgütleri listesinde yer alıyor.

XS
SM
MD
LG