Erişilebilirlik

Erdoğan'dan CHP'ye "deprem bölgesine yardımları kesme" suçlaması


14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunu önde bitiren Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada CHP'yi deprem bölgesindeki depremzedelere yardımları kesmekle suçladı.

Erdoğan, "Seçim gecesi sonuçları bildikleri halde televizyon ekranlarında sergiledikleri ‘kazandık’ tiyatrosunu hep birlikte takip ettik. Koalisyon ittifakının depremzedeler örneğinde olduğu gibi kendilerine destek vermeyen herkese yönelik bırakınız siyaseti insanlıkla ilgisi olmayan saldırılarını milletimiz görüyor. CHP'li belediyeler ve bu kesime müzahir sivil toplum kuruluşları deprem bölgesine gönderdikleri yardımları kesmekten, otellerdeki depremzedeleri kapı dışarı etmeye kadar her türlü rezilliği sergiliyorlar" dedi.

Erdoğan, sosyal medyada depremzedelerle ilgili olumsuz söylemlere değinerek, "Biz sosyal medya mecralarını çoğu zaman bir bataklık olarak gördük. Seçim sürecinde bilhassa son günlerde depremzedeler konusunda aynı mecralarda yaşananlar bu hakikati bir kez daha ispatlamıştır" diye konuştu.

Erdoğan, "CHP’li belediyeler veya başka kuruluşların yardımlarını kestikleri depremzedelerimiz varsa, hemen bulundukları yerlerdeki valiliklere ve kaymakamlıklara başvursunlar. AFAD bu yardımların kesintisiz olarak sürmesini sağlayacaktır" dedi.

"CHP Genel Başkanı bir yandan kendi partisi içindeki isyanı bir yandan ittifak ortaklarının itirazlarını bir yandan da destek aldığı diğer kesimlerini hücumlarını göğüslemeye çalışıyor. Ama bu kişide öyle bir yürek olmadığını biliyoruz" diyen Erdoğan, "Nitekim seçim gecesi kendi elindeki veriler aynı gerçeğe işaret ettiği halde ısrarla önde olduğunu söyleyerek hayatına damga vuran yalan siyasetini bir kez daha gösterdi" dedi.

Erdoğan: "Ülkemizde her şeyi değiştirdik ancak muhalefeti maalesef değiştiremedik"

Erdoğan, "Her zaman söylediğimiz gibi Türkiye'nin en büyük problemi vizyoner, programcı, projeci, hayırda yarışmayı esas alan bir muhalefete sahip olmamasıdır. Ülkemizde her şeyi değiştirdik ancak muhalefeti maalesef değiştiremedik. Bu seçimlerin inşallah yıllardır beklediğimiz bu değişime de vesile olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, Twitter'dan da CHP ve genel başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştiren bir mesaj yayınladı. "CHP, seçime beraber girdiği ortakları üzerinden Türk siyasi tarihinin en büyük yankesiciliğine veya onların çok sevdiği bir ifadeyle tarihin en büyük “hortumlanmasına” maruz kalmıştır" diyen Erdoğan, "Bizzat masadaki arkadaşları tarafından 'sazan sarmalına' alınan Kılıçdaroğlu, gördüğümüz kadarıyla fena halde çarpılmıştır. Bunun hesabını CHP Genel Başkanı'ndan ve CHP Genel Merkezi'nden sormak da o partinin seçmenlerine düşer, bizi ilgilendirmez" dedi.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG