Erişilebilirlik

Erdoğan Deprem Bölgesinde Kılıçdaroğlu’nu Eleştirdi


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 bin 431’i Adıyaman’da 22 bin 467 kalıcı konutun temel atma törenine katılmak üzere Adıyaman’a geldi. Törenin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı’nda kalabalığa seslenen Erdoğan, deprem felaketinde kaybedilen 50 binin üzerindeki insanın acısının hale taze olduğunu ifade etti. Erdoğan, Ramazan’a buruk girmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını vurguladı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “PKK ile mecliste el ele olmakla” suçlayan Erdoğan, halkın muhalefete sandıkta gereken cevabı vereceğine inandığını belirterek, “Bu coğrafyada her günümüz imtihanla geçmiştir. Bir yandan yaşayarak, diğer yandan düşman saldırılarından, teröre kadar çeşit tehditle yüzleşerek nice sınavlara maruz kaldık. Terörle mücadeleyi başardık mı? Şu anda teröristler var mı? Şu anda PKK, YPG nerede evvel Allah, bu iktidar bu terör örgütlerini gömdü. Bundan sonra da gömmeye devam edeceğiz. Ama şu anda bakıyorsunuz Bay Kemal, PKK terör örgütünün parlamentodaki uzantılarıyla el ele, kol kola dolaşıyor mu? Onlarla beraber bu seçime 14 Mayıs'a hazırlanıyor mu ve bunlara cevabı en güzel şekilde nerede vereceğiz? 14 Mayıs'ta sandıkta vereceğiz” diye konuştu.

“Kılıçdaroğlu’na arzu ederse ona da ev verebiliriz’’

Kalıcı konutların 1 yılda bitirilemeyeceğini söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Bay Kemal 1 yılda konutların bitemeyeceğini söylüyor. Bay Kemal, biz bugüne kadar 1 milyonun üzerinde konut yaptık. Bunları da yapacağız ve arzu edersen bir tane de sana verebiliriz” dedi.

Kılıçdaroğlu’na hitaben “Senin bu büyükşehir belediyelerin acaba Adıyaman'a ulaştılar mı?’’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef bunlar her konuda olduğu gibi bu hususta da yalan yanlış beyanlarla ortalığı karıştırmaya çalışıyor. İşte bay Bay Kemal'i biliyorsunuz Bir şey anlatmaya gerek var mı? İşte şu mübarek Ramazan ayında yine yalan yanlış beyanlarla yalan yanlış haberlerle ne diyor; ‘Biz geleceğiz. Geldikten sonra da her şey bedava’. Belediyen var, senin bu büyükşehir belediyelerin acaba Adıyaman'a ulaştılar mı? Ama AK Parti'nin belediyeleri ilk günden itibaren başkanlarıyla beraber buradalar. Yıllardır afet bölgesinde canhıraş bir şekilde çalışan bakanlarımızın, kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın gönüllülerimizin emeklerini hiçe sayan bu zihniyeti ben milletimizin takdirine havale ediyorum. 14 Mayıs'ta bunun hesabını sormaya var mıyız?”

“Depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor’’

Deprem gününden bu yana depremzedelere çeşitli kalemlerde ödeme yaparak destek olduklarını hatırlatan Erdoğan, “Her depremzede aileye 10’ar bin lira ödeme yaptık. Yakınları vefat edenlere acil ihtiyaçları için 100’er bin lira veriyoruz. Taşınma desteği olarak kiracı, evsahibi ayrımı yapmadan 15 bin lira ödüyoruz. Kira desteği olarak da aylık 3 bin lirayla 5 bin lira arasında yani yılda 36 bin lira ile 60 bin lira arasında ödeme yapıyoruz. Misafirhanelerde, yurtlarda, otellerde, konteyner kentlerde kalanların tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz“ ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının ve ilçelere yaptığı canlı bağlantıların ardından bakanlar ve depremzedeler ile butona basarak kalıcı konutların temellerini atmış oldu. Cumhuriyet Meydanı’ndan ayrılan Erdoğan, iftarı Adıyamanlı depremzedelerle birlikte yaptı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG