Erişilebilirlik

Erdoğan: "Her seçim bizim için yeniden doğuştur"


Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu önde götüren Cumhur İttifakı’nın adayı AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısıklı’daki konutu önünde destekçilerine seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandığa giden tüm vatandaşlara teşekkür etti. Erdoğan, “İki bayram arasında bize demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum” dedi.

"Yüksek oy oranları ile sandığa koşan herkese teşekkür ederim. Beş yıl boyunca ülkeyi yürütme sorumluluğunu bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. Ne dedim, ‘pazara kadar değil mezara kadar beraber olacağız’ dedim." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken kendisine "bay bay Kemal" diye bağıran kalabalığa, "Buna bir bay ekleyebilir 'Bay bay Bay Kemal' diyebiliriz" yanıtını verdi.

Erdoğan, "Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştik. Bugün kazanan sadece Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.

2024 yerel seçim vurgusu

2024'te yapılacak yerel seçimlere atıfta bulunan Erdoğan, "Üsküdarı'ı da İstanbul'u da kazanmaya hazır mıyız?" diye sordu.

Bazı yabancı liderlerin kendisini tebrik için aradığını belirten Erdoğan bu liderler arasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Katar Emiri'ni saydı.

"Bizde aile kutsaldır"

"Hiç kimse milletimize tepeden bakamaz. Gençlerimizi kendi dipsiz karanlıklarına sürükleyemez. Kimse Türkiye'ye parmak sallayamaz" ifadelerini kullandı.

"Bizde aile kutsaldır" diyen ve Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partileri hedef alan Erdoğan, "CHP LGBT'ci midir? HDP LGBT'ci midir? İYİ Parti LGBT'ci midir? Peki AK Parti'ye LGBT sızabilir mi? diye destekçilerine sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her seçim bizim için yeniden doğuştur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Bugün hepimiz kazandık. Tüm Türkiye kazandı. Demokrasi ve millet iradesi kazandı. Şimdi birlik ve beraberlik içinde ve kardeşlik ruhuyla ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Bşakanı Fahrettin Altun da seçimin ikinci turunun ardından paylaştığı mesajda, "Öyle bir kazandı ki kimse kaybetmedi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aşılmaz denen engelleri bir bir aştık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkent Ankara'da Beştepe'de destekçilerine seslenmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG