Erişilebilirlik

Erdoğan ve Putin Telefonda Görüştü


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Nisan'da katıldığı bir televizyon programında rahatsızlanmasının ardından bugün Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'le telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Erdoğan'ın telefon konuşması esnasında masasının başında çekilmiş görüntüleri paylaşıldı. Putin'in Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini ilettiği belirtildi.

Görüşmede Türkiye-Rusya ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı belirtilen açıklamada Erdoğan'ın bugün İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni yapılacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne katkısı için Rusya Cumhurbaşkanı Putin’e teşekkür ettiği belirtildi.

Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ve tahıl mutabakatı çalışmalarının da değerlendirildiği görüşmede, Erdoğan'ın kurulması teklif edilen çalışma grubu vasıtasıyla yeni açılımlar üzerinde çalışılabileceğini söylediği belirtildi.

Görüşmede Suriye’deki gelişmelerin de ele alındığı kaydedildi.

Koca: "Erdoğan'ın sağlık durumu iyi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Nisan'da katıldığı televizyon programında rahatsızlanmasının ardından sağlık durumuyla ilgili bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Koca, Erdoğan'ın gastroentrit enfeksiyonu geçirdiğini söyledi.

Konya'da Karatay 9 No’lu 70. Yıl Karaaslan Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışını yapan Koca, Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu, enfeksiyonun etkilerinin azaldığını söyledi.

Daha sonra bu açıklamasını Twitter'dan da paylaşan Koca, "Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlık durumunu hepinizin yakından takip ettiğini biliyorum. Bu sabah kendileri ile birlikteydim. Hepinize çok selamları var. Sağlık durumu gayet iyi. Geçirmiş olduğu gastroentrit enfeksiyonunun etkileri azalmış durumda. En yakın zamanda programlarına devam etmek istiyor. Kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten, dua eden, selam gönderen tüm hemşerilerimize teşekkürlerini iletti" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktorunun tavsiyesi üzerine 14 Mayıs seçimine giden süreçte bugünkü programlarının iptal edildiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın düzenlenecek olan Akkuyu Nükleer Santrali İlk Yakıt Yükleme törenine de canlı bağlantıyla katılacağı açıklandı.

Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili çıkan spekülasyonları ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “mesnetsiz” olarak nitelemiş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin sosyal medya hesabından da Erdoğan’ın kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı iddiaları yalanlanmıştı.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG