Erişilebilirlik

Erdogan ve Putin Çin'de Bir Araya Geldi


G20 Zirvesi için Çin’in Hangzhou kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya geldi. Son 25 günde üçüncü defa görüşen iki lider görüşmenin basına açık bölümünde konuştu.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Putin, “Türkiye'de durumun normalleşmesi konusunda önemli başarılar var” dedi.

Karşılıklı olarak terörle mücadeledeki pozisyonlarını birçok kez dile getirdiklerini hatırlatan Rus lider, “Umarım bundan sonra da ülkeyi normale döndürmekte ve sonrasında işbirliğimizi daha ileriye taşımakta başarılı olursunuz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da enerji alanındaki konuların masaya yatırılacağını açıkladı.Erdoğan, enerji alanda gelinen noktanın daha da ilerisine gitmek için atılması gereken adımlar bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, "St. Petersburg'daki görüşmelerde ele aldığımız konuları burada tekrar değerlendirmek suretiyle çok çok önemli, geleceğe yönelik, gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek bölgesel birçok konuları ele alma fırsatımız olacak" dedi.

Basın açık bölümde liderler, Rusya’dan Türkiye’ye başlayan uçak seferleriyle ilgili de konuştu.

Putin, “Gördüğünüz gibi, 28 Ağustos'ta yasağı kaldıran kararnameyi imzaladık ve Rus turistleri taşıyan ilk charter uçağı Türkiye'ye uçtu" dedi. "Evet, gerçekten de dün charter seferleri başladı ve ilk uçak Türkiye'ye geldi" diyen Erdoğan da, Putin’e teşekkür etti.

İki lider 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da bir araya gelmiş, 26 Ağustos'ta da telefonda görüşmüştü.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG