Erişilebilirlik

Erdoğan’dan Batı’ya ‘Terör’ Tepkisi


AK Parti’nin Siirt İl Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa başta olmak üzere, batı ülkelerine terör örgütleriyle birlikte hareket ettikleri gerekçesiyle tepki gösterdi.

Erdoğan, Afrin’deki tünellerin yapımında kullanılan çimentonun bir Fransız firmasından temin edildiğini belirterek, Fransa’nın PYD ve YPG yöneticileri Elize Sarayında ağırlamasını eleştirdi.

Beraberinde Siirtli olan Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Siirt’e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 6. İl Kongresine katıldı.Daha önce sahneye çıkardığı asker kıyafetli çocuk nedeniyle eleştirilen Erdoğan, yine asker elbisesi giymiş bir grup çocukla birlikte salona girdi. Çocuklarla sahnede fotoğraf çektiren Erdoğan daha sonra partililere hitap etti.

Konuşmasının başında son dönemlerdeki operasyonların bilançosunu vererek başlayan Erdoğan, “Fırat Kalkanı ve Afrin harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 17 oldu. Peki, Kuzey Irak’ta ne oldu? Hakurk’ta, Zaho’da ne oldu? Orada etkisiz hale getirilen terörist sayısı 327 oldu. Yurt içinde Gabar’da, Cudi’de, Tunceli’de 154. Ne dedik nereye kaçarsanız kaçın nereye girerseniz girin biz de orada olacağız” dedi.

Konuşmasına siyasetle devam eden Erdoğan, Anayasa ve kanunlar çerçevesinde siyaset yapmak isteyenlere meclisin kapısının açık olduğunu söyledi. Erdoğan; “Türkiye’nin kırmızı çizgilerine saygı gösteren herkese meclisin kapısı sonuna kadar açıktır. Adı, sanı, makamı ne olursa olsun, kimse kendini hukukun üstünde göremez. Hele hele milletin verdiği yetkiyi üç beş çapulcuya asla peşkeş çekemez. Kim bunu yapıyorsa, kim bu milletin emanetine ihanet ediyorsa karşısında devleti bulur, yargıyı bulur, güvenlik güçlerini bulur. Her kim gazi meclisin çatısı altında milletvekilliği yapmak yerine, terör yandaşlığı ve terör seviciliği yapıyorsa karşısında milletin kendisini bulur. Terörle, terörizme şiddetle arasına mesafe koymayanın yeri meclis değil. Belediyenin kepçesini, kamyonunu, aracını, imkanlarını sokak çetelerinin emrine verenlerin yeri başkanlık koltuğu değildir. Bu milletin tek kuruşunun bölücü örgütün kasasına gitmesine izin vermeyiz” diye konuştu.

Erdoğan’ın en sert eleştirileri ise Fransa Başta olmak üzere batı ülkelerine yönelik oldu. Batı’nın terör örgütlerinin talepleriyle Türkiye’nin karşısına dikildiğini söyleyen Erdoğan, “Biz terör örgütlerine karşı dünyanın görmediği, cesaret edemediği bir mücadele veriyoruz. Onlar ise bizi destekleyecekleri yerde terör örgütlerinin ağzıyla ve talepleriyle karşımıza dikiliyorlar. Türkiye söz konusu olunca demokrasiden insan haklarından, meşruiyetten özgürlüklerden dem vuruyorlar. Kendi çıkarları söz konusu olunca terör örgütüyle yan yana yol yürümekten geri durmuyorlar. Teröristleri Elize Sarayında ağırlayacak kadar hedeften sapıyorlar. Ondan sonra kalkıyor bana akıl vermeye. O aklı sen kendine sakla, önce mademki terör örgütlerine karşısın bizim yanımızda olacaksın. Bilmezsen bilesin ki terör örgütleri seni başını ağrıtacak. Her gün ülkemizi hedef alan terör saldırıları konusunda, tek bir samimi söz söylediklerini duymadığımız batı ülkeleri, Türkiye’nin meşru gerekçelerle yürüttüğü operasyonları engellemek için 40 takla atıyorlar. O tünelleri izlediniz değil mi? içinden kamyonlar bile geçebiliyor. Bunun çimentosu nereden? Kurtalan çimento fabrikasından değil Fransa’da, hayır Fransa’dan değil. Tünellerin yapıldığı yerin doğusunda La Fargenin çimento tesisleri var. Oradan alıyorlar, oradan mikserler gelip orada döküyorlar. Utanmadan, sıkılmadan da konuşuyorlar. Bunlara bu hesabı yine onlar soracak. Kendi topraklarında mantar tabancası patlasa tüm özgürlükleri askıya alanlar, Türkiye’nin topraklarına yönelik terör saldırılarına cevap vermesine dahi tahammül edemiyorlar” dedi.

Doğu Guta’da yaşanan kimyasal saldırıya batını sessiz kaldığını savunan Erdoğan, “Afganistan’da yüz hafızlık talebesi katledilirken seslerini çıkarmayanlar bakıyorsunuz,Türkiye’nin imha ettiği teröristlere ağıtlar diziyorlar. İsrail’in inkar dahi etmeye gerek duymadan taammüden katlettiği silahsız Filistinlilerin feryadına kulaklarını tıkayanlar, terör örgütlerinin destekçilerine kapılarının sonuna kadar açıyorlar. İşte bak Doğu Guta’da yavruları bugün yine şehit ettiler. Suriye’deki rejimi hala savunanlar var. Bununla da kalmıyoruz. Acımasız bir şekilde, bu ikiyüzlülüğe, riyakarlığa ve insanlık dışı politikalara isyan ediyoruz. Ey Batı Doğu Guta’da katledilen, şehit edilen bu yavrulara, bu kadınlara, bu insanlara ne zaman dönüp bakacaksınız da, biz size ‘bunlar adil davranıyor’ diyeceğiz. Bölgenin trajedilerini, kendi silah tüccarlarının, kendi iç hesaplarının at pazarlığının malzemeleri haline dönüştürenlere yazıklar olsun. Sizin demokrasi anlayışınıza da, insan hakları anlayışınıza da, diplomasi anlayışınızı da, yazıklar olsun. Ölümüne yol açtığınız ve seyirci kaldığınız her masumun kanı, yüzünüze, tarihinize, geleceğinize bulaşmıştır. Artık bu hiç birinin terör örgütlerinden terörizmden terör eylemlerinden şikayet etmeye hakkı kalmamıştır. Çünkü terör virüsünü kendi elleriyle kendi vücutlarına zerk ediyorlar ama farkında değiller. Türkiye olarak kendi mücadelemizi kendi belirlediğimiz strateji doğrultusunda sonunda kadar yürüteceğiz. Bu mücadelede bize destek olan herkese teşekkür ederiz, karşımıza geçip teröristlerin ağzıyla konuşanlara cehenneme kadar yolunuz var diyoruz” şeklinde konuştu.

STÜDYO VOA

ABD Savunma Bakanı Austin’in komisyon toplantısı Gazze protestolarıyla kesildi – 9 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG