Erişilebilirlik

Erdoğan'dan Seçim Yaklaşırken Emekli Maaşına Zam


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken emekli maaşına 2000 TL zam yapıldığını açıklayarak, en düşük emekli maaşının 7500 TL olacağını söyledi.

Erdoğan Ocak ayında en düşük emekli maaşının 5500 TL olacağını açıklayarak, bu rakamın yıl içerisinde iyileştirebileceği mesajı vermişti.

AKP Genel Başkanı Erdoğan dün akşam katıldığı bir televizyon yayınında yaptığı açıklamada ise, “Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık. Bu akşam buradan güzel bir müjdeyi vermiş olayım. 7500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış bulunuyoruz, hayırlı olsun” dedi.

17 bakan milletvekili adayı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan NTV yayınında yaptığı açıklamada ayrıca, kabinedeki 17 bakanın milletvekili adayı olacağını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Yenilenmeye, tazelenmeye, yeni başlangıçlar yapmaya her zaman ihtiyaç var. Yardımcım Fuat Oktay da Ankara’dan aday olacak. Fuat Beyi Ankara'dan bir bölgeye aday yapıyoruz. Fuat Bey siyasete bizimle teknokrat, bürokrat olarak girdi ama şimdi tamamen siyasi formayı da giyerek bu yolda koşturacak. Aynı şekilde 17 tane kabine üyemin hemen hemen her birine değişik illerde bu tür görevler vereceğiz. Ağırlıklı olarak belirlediğiniz neredir derseniz, tabii büyükşehirler bakan arkadaşlarım için en uygun olan yerlerdir. Onları daha çok bu büyükşehirlerden aday yapmayı belirledik."

"Şimşek'in desteği şu anda da devam ediyor"

Erdoğan'a önceki gün eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'le yaptığı görüşme ve Şimşek'in aktif siyasete girmeme kararı da soruldu.

Şimşek'in geçmişte bakanı, mesai arkadaşı ve yol arkadaşı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Kendisiyle ekonomik gelişmeler konusunda fikir alışverişinde bulunalım, değerlendirme yapalım istedim. Sağolsun o da yurt dışından dönüşte yanıma geldi. Kendisinin fikirlerine çok çok önem veririm. Kendisiyle bu görüşmeleri ilk defa yapmıyoruz. Bundan önce de buna benzer görüşmeler yaptık. Hem benimle hem arkadaşlarımla bu zaman kadar hep istişare halindeyiz. Bize desteği hep devam etti, şu anda da devam ediyor" diye konuştu.

"AK Parti Genel Merkezi Mehmet Beyin evidir" diyen Erdoğan, Şimşek'in yurt içinde, yurt dışında üstlendiği görevleri, bozamayacağı taahhütleri ve danışmanlıkları olduğunu, ancak seve seve üzerine düşeni yapacağını söylediğini dile getirdi.

Putin'e "Tahılı Türkiye'de una çevirelim" önerisi

Erdoğan, geçen hafta süresi 60 günlüğüne uzatılan ve Ukrayna limanlarından tahıl ve gübre ihracatını sağlayan anlaşmaya ilişkin ise Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'le arasındaki "açık ve net görüşmelere" değindi.

Putin'in tahılın sadece Avrupa ülkelerine değil, Afrika ülkelerine de gönderilmesini istediğini belirten Erdoğan, "Ben de kendisine dedim ki 'O zaman siz tahılı gönderin biz de burada onu una çevirelim, değirmenlerimizden geçirelim. Değirmenlerimizden geçirdikten sonra biz de bunu az gelişmiş ülkelere buradan gönderelim.' Böyle bir mutabakatımız var. 2-3 gün içerisinde Sayın Putin ile telefon görüşmemiz olacak. Adımlarımızı bu alanda da atacağız" diye konuştu.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG