Erişilebilirlik

Esat: ABD'den Görüşme Adımı Bekliyoruz


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Diplomatik çözüm için Esat hükümetiyle eninde sonunda görüşmek zorundayız" şeklindeki açıklaması üzerine Suriye devlet başkanı "Washington'dan Kerry'nin sözleriyle uyuşan adımlar bekliyoruz" dedi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, Washington’dan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin sözleriyle uyuşan adımlar atmasını beklediğini açıkladı.

Kerry, Washington’un siyasi iktidar değişimi ve binlerce kişinin ölümüne yol açan çatışmaları durdurmak için Esat hükümeti ile bir anlaşmaya varmak zorunda kalacağını söylemişti.

Suriye resmi medyasına göre Esat İran televizyonuna yaptığı açıklamada “ Hala sadece söz işitiyoruz. Adım atılmasını bekleyeceğiz ve ona göre karar vereceğiz”dedi.

Kerry Pazar günü CBS televizyonunda yaptığı söyleşide “Esat hükümetiyle eninde sonunda görüşmek zorundayız” derken Suriye’deki krize diplomatik çözümü savundu.

Kerry, ”Esat’a herkesin siyasi çözüm aramada kararlı olduğunu açıkça anlatacağız. Müttefiklerimiz ve diğerlerinin çabalarıyla Esat üzerindeki baskının artacağından eminim” şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı söyleşi sırasında Esat varılacak olası anlaşmanın içeriğiyle ilgili bilgi vermedi.

Amerika tarafından desteklenen BM’in Suriye hükümeti ile muhalif gruplar arasında bir ateşkes anlaşmasına varılması için yaptığı girişim 2014 yılında sonuçsuz kalmıştı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG