Erişilebilirlik

Evrim Teorisi ‘Kısmen’ Müfredatta


Evrim Teorisi ‘Kısmen’ Müfredatta
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Güncellenen Öğretim Programları'nın tanıtımı toplantısında 2017-2018 eğitim dönemi için yeni müfredatını açıkladı.

Evrim Teorisi konusunun müfredattan çıkarılıp-çıkarılmadığı konusu toplantıda da gündeme geldi. Bakan Yılmaz, “Biyoloji öğretim programı içerisinde bulunan hayatın başlangıcı ve evrim konu itibariyle, öğrencilerin gelişimleri itibariyle seviye üstü olduğu için bir üst öğretim kurumuna bırakılmıştır” dedi. Yılmaz, müfredatta evrim teorisiyle ilgili mutasyon, doğal seçim, adaptasyon gibi kavramların yer aldığının da altını çizdi.

Yılmaz, cihadın gerçek anlamının da okullarda öğretileceğini kaydetti. Milli Eğitim Bakanı, “Cihat bizim dinimizde bir unsur bu nedenle fıkıh dersinde ve temel dini bilgilerde cihat var. Rahatsız olmaya gerek yok aksine vermesek talep gelmesi gerekirdi. Kırmak dökmek savaşmak cihadın içine girmez ama vatan koruması gerekiyorsa girer, cihadın ne olduğu ve ne olmadığının öğretilmesi görevi de bizim. Yeni müfredatta FETÖ, PKK ve DEAŞ kavramları yer alacak” diye konuştu.

Bakan Yılmaz müfredatta Atatürk ilkeleri ile ilgili değişiklik olup olmadığı sorusuna da “Atatürk'ün, Atatürkçülük, Atatürk ilke ve inkılaplarının hepsinin öğrenilmesini istiyoruz. Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik, inkılapçılık, ekonomi alanında, sağlık alanında, hukuk alanında, toplumsal alanda, eğitim-kültür alanında her alanda Atatürk'ün katkıları istenir. Atatürk ile ilgili kazanılması, öğrenilmesi gerekirken çıkarılan hiçbir konu yoktur” yanıtını verdi.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG