Erişilebilirlik

FED’den Mali Politikayı Sabit Tutma Kararı 


ABD Merkez Bankası binası
ABD Merkez Bankası binası

ABD Merkez Bankası (FED) Corona virüsü pandemisinden etkilenen ülke ekonomisinin iyileştirilmesine katkı amacıyla mevcut mali politikayı devam ettirme kararı aldı

FED’in kararı ülkede salgında ikinci dalganın yaşandığı ve hafta başında yapılan başkanlık seçimlerinin sonuçlarıyla ilgili belirsizliğin devam ettiği bir dönemde açıklandı. FED’in iki gün süren toplantısının ardından alınan kararla ilgili açıklamada, ekonomik faaliyetin ve istihdamda toparlanmanın sürdüğü ancak 2020 yılı başındaki seviyenin hala çok altında olduğuna vurgu yapıldı.

“COVID-19 pandemisi ABD’de ve dünyada çok büyük bir insani ve ekonomik zorluğa neden olmayı sürdürüyor” ifadelerinin yer aldığı FED bildirisinde Eylül ayında sıralanan hedefler yinelendi. Bu bağlamda, istihdam alanında mümkün olduğunca yeniden büyüme gerçekleşene ve enflasyon oranı hedeflendiği gibi yüzde 2’ye inene kadar sıfıra yakın bir orana düşürülen faiz oranlarında artış olmayacak.

FED ayrıca her ay en az 120 milyar dolar değerinde devlet tahvili almaya ve ekonominin gidişatına göre diğer programlarını devreye sokmaya devam edecek.

Ekim ayı istihdam raporunun 6 Kasım’da yayınlanması beklenirken, seçim sonuçları da FED’in bir sonraki adımında etkili olacak.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG