Erişilebilirlik

Gözaltına Alınan 21 Gazeteciden 17'si Tutuklandı


15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası salı günü gözaltına alınan 21 gazeteciden 17’si mahkeme tarafından tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun “Fethullahçı Terör Örgütü”nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturmada tutuklanan isimler şunlar:

Gülen cemaatinin yayın organlarından Bugün ve Özgür Düşünce gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Zaman gazetesi muhabiri Bayram Kaya, Aksiyon dergisi muhabiri Haşim Söylemez, TRT muhabiri Seyid Kılıç, Zaman gazetesi muhabiri Emre Soncan, Millet gazetesi yayın koordinatörü Cuma Ulus, Zaman gazetesi muhabiri Habip Güler, Zaman gazetesi muhabiri Büşra Erdal, Vatan gazetesi eski muhabiri Ufuk Şanlı, Bugün gazetesi haber müdürü Mustafa Erkan Acar, Zaman gazetesi haber müdürü Ali Akkuş, Aksiyon dergisi muhabiri Cemal Azmi Kalyoncu, Aksiyon dergisi muhabiri Bünyamin Köseli, Cihan Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Aydın, Bugün gazetesi muhabiri Cihan Acar, Zaman gazetesi yargı muhabiri Yakup Çetin ve Meydan gazetesi yazarı Abdullah Kılıç.

Nazlı Ilıcak: Cemaat yapılanmasının örgüt olduğunu bilseydim karşısında dururdum

Tutuklanan gazetecilerden Nazlı Ilıcak, savcılıkta verdiği ifadede 15 Temmuz günü cemaat yapılanmasının aslında bir örgüt olduğunu gördüğünü söyledi.

Ilıcak, "Daha önce bilseydim, ne orada yazardım ne de orada bulunurdum. Bilakis karşısında yer alırdım. Üzerime atılı hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Ben yaptığım programlarda veya yazdığım yazılarda bilerek suç işlemedim. Yaptığım iş suç kalıbına uyuyorsa da farkında değilim. Suç olduğunu düşünmüyorum. Ben 40 yıllık gazeteciyim. İyi niyetimin kurbanı oldum" dedi.

Savcının sorusu üzerine Kanaltürk'ün üst düzey yöneticileri Tarık Toros ve Erkan Başyurt ile örgütsel bir bağ içerisinde bulunmadığını ifade eden Nazlı Ilıcak, bu isimlerin kendisine herhangi bir telkinde bulunmadıklarını belirtti.

2’si adli kontrol şartıyla olmak üzere 4 gazeteci serbest

Samanyolu Haber TV muhabiri Yakup Sağlam ve Hürriyet gazetesi yargı muhabiri Arda Akın adli kontrol şartıyla salıverildi.

Zaman gazetesinin röportajcısı Mehmet Gündem ve Hürriyet gazetesinin eski dijital medya koordinatörü Bülent Mumay ise serbest bırakıldı.

İstanbul Başsavcılığı ilk dalgada 41 gazeteci için gözaltı kararı vermişti. Bu isimler arasında yeralan Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün de İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim oldu. Gün, ifadesi alınmak üzere polis nezaretinde Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer isimlerin yurtdışında olduğu sanılıyor.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG