Erişilebilirlik

'FIFA Yolsuzluk ve Rüşvetle Yönetildi'


'FIFA Yolsuzluk ve Rüşvetle Yönetildi'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA, Amerika’nin eski ve mevcut FIFA yöneticilerine yönelttiği yolsuzluk suçlamaları ve İsviçre makamlarının 2018 ve 2022 Dünya Kupası finallerine evsahipliği yapacak ülkelerin seçilmesiyle ilgili soruşturma başlatması üzerine derinden sarsıldı. Amerika Adalet Bakanı Loretta Lynch, FIFA’nın 20 yıldan fazla süredir yalan, yolsuzluk ve rüşvetle yönetildiğini söyledi.

Bakan Lynch, New York’ta düzenlediği basın toplantısında sert konuştu: ”Bu kişiler, futbol karşılaşmalarının yayın haklarının hangi medya kuruluşlarına verileceği, karşılaşmalara kimlerin evsahipliği yapacağı, küresel futbolu yöneten kuruma kimin başkanlık edeceği konularında hep rüşvetle iş görmüş.”

Amerika, 14 eski ve mevcut üst düzey FIFA yetkilisine 47 ayrı suçlama yöneltiyor. Bu suçlamalar arasında dolandırıcılık, online para transferinde yolsuzluk ve kara para aklama var. Savcılık, medya patronlarını, futbol turnuvalarının yayın haklarını almak için FIFA yetkililerine rüşvet vermekle suçluyor.

Zürih’te sabah erken saatlerde lüks bir otelde tutuklanan yetkililer, FIFA’nın başkanını seçeceği toplantılar için biraraya gelmişti.

FIFA Sözcüsü Walter De Gregorio, Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında, gelişmelerin FIFA’nın lehine olduğunu söyledi: ”FIFA için çok iyi oldu. Elbette ki kurumun imajı ve itibarı zarar gördü ancak köklü bir reform yapılması ve kurumun temizlenmesi açısından bu olumlu bir gelişme.”

De Gregorio, suçlamalara rağmen 2018 ve 2022 Dünya Kupaları’nın ev sahiplerinin değişmeyeceğini vurguladı.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG