Erişilebilirlik

FIFA’dan “Nusret Sahaya Nasıl Girdi” Soruşturması


FIFA, et restoranları sahibi Nusret Gökçe'nin 2022 Dünya Kupası final maçının ardından sahaya nasıl girebildiğiyle ilgili inceleme başlattı.

Gökçe, Fransa ile Arjantin arasında oynanan final maçının bitiminde, Arjantinli futbolcuların kutlaması sırasında sahada Dünya Kupası'nı tutarken ve öperken görüntülendi.

FIFA kurallarına göre kupa, sadece turnuvayı kazananlar, FIFA yetkilileri ve devlet başkanları tarafından tutulabiliyor.

FIFA, Nusret Gökçe’nin yetkisi ve gerekli akreditasyonu olmadan sahaya nasıl girebildiğini araştıracağını açıkladı.

FIFA’dan bir sözcü BBC Sports’a yaptığı açıklamada, “FIFA, 18 Aralık'ta Lusail Stadyumu'ndaki kapanış töreninden sonra kişilerin sahaya nasıl usulsüz girebildiklerini incelemektedir” denildi.

“Salt Bae” takma adıyla bilinen ve etlerin üzerine tuz serpme hareketiyle ünlenen Nusret Gökçe, final maçı sonrası sahaya girmiş, Lionel Messi gibi bazı futbolcuların yanına giderek fotoğraf çektirmeye çalışmış ve sosyal medya hesabından Dünya Kupası’nı tutarken fotoğrafını paylaşmıştı.

Nusret Gökçe, Kasım ayında ise yine sosyal medyadan Dünya Kupası devam ederken FIFA Başkanı Gianni Infantino ile kucaklaştığı bir video paylaşmıştı. Aralarında David Beckham, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo’nun da bulunduğu çok sayıda futbolcu Gökçe’nin restoranlarında yemek yedi.

Dünya Kupası finalinin ardından Gökçe’nin futbol turnuvası U.S. Open Cup'ın finaline girmesi yasaklandı.

U.S. Open Cup'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada "Salt Bae, 2023 Open Cup finalinden men edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz sağlam” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG