Erişilebilirlik

Filenin Sultanları Milletler Ligi'nde şampiyon oldu


Başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki Filenin Sultanları organizasyon tarihindeki ilk şampiyonluklarını almış oldu. 
Başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki Filenin Sultanları organizasyon tarihindeki ilk şampiyonluklarını almış oldu. 

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen FIVB Milletler Ligi finalinde rakibi Çin'i 3-1 yenerek organizasyon tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Karşılaşmayı 25-22, 22-25, 25-19, 25-16‘lık setlerle kazanan Filenin Sultanları, bu galibiyetle dünya sıralamasında da birinci sıraya yerleşti.

Filenin Sultanları şampiyonluğu Erik Dalı eşliğinde kutladı.
Filenin Sultanları şampiyonluğu Erik Dalı eşliğinde kutladı.

Başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki Filenin Sultanları böylece organizasyon tarihindeki ilk şampiyonluklarını almış oldu.

Turnuvanın Antalya, Hong Kong ve Bangkok’taki ön eleme turlarını üçüncü olarak bitiren Türkiye, Teksas’ta önce 13 Temmuz’da çeyrek finalde İtalya’yı 3-0 ardından 15 Temmuz’da ev sahibi ABD’yi yarı finalde 3-1 yenerek finale çıkmayı başarmıştı.

Karşılaşmada maçın pasör çaprazı Melissa Vargas 26 sayı üretirken milli takımda smaçör olarak görev yapan Ebrar Karakurt ve orta oyuncu takım kaptanı Eda Erdem 12’şer sayı elde etti.

Ligden 2018'de ikincilikle ayrılan Filenin Sultanları, 2021'de üçüncü, 2019 ve 2022'deyse 4’üncü olmuştu.
Ligden 2018'de ikincilikle ayrılan Filenin Sultanları, 2021'de üçüncü, 2019 ve 2022'deyse 4’üncü olmuştu.

Turnuvanın Rüya Takımı’nda da Türkiye’den orta oyuncu Zehra Güneş, libero Gizem Örge ve pasör çaprazı Melissa Varga yer alırken Vargas aynı zamanda turnuvanın En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi.

Takım şampiyonluğu Erik Dalı eşliğinde kutladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, paylaştığı tebrik mesajında "A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, 2023 FIVB Kadınlar Milletler Ligi final karşılaşmasında Çin’i mağlup ederek şampiyonluğa ulaşması, ülke voleybolu adına büyük bir gurur kaynağı. Sonuna kadar mücadele ederek, bize bu mutluluğu ve heyecanı yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı yürekten kutluyor, şampiyonluğa uzanan bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Polonya Kadın Voleybol Takımı da üçüncülük mücadelesi için karşılaştığı ABD’yi 3-2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Kadın Voleybol Takımı, aynı turnuvada 2018’de gümüş, 2021’de de bronz madalya kazanmıştı.

Filenin Sultanları 2003 ve 2019 Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda da gümüş, 2021’de de bronz madalya alarak podyuma çıkmıştı.

Takım bu yaz 15 Ağustos- 3 Eylül tarihleri arasında Avrupa Şampiyonası’na katıldıktan sonra 16-24 Eylül tarihleri arasında Japonya’da düzenlenecek Paris 2024 Olimpiyat elemelerine katılacak.

Forum

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG