Erişilebilirlik

First Lady Obama Afrikalı Gençlere Destek Verdi


First Lady Obama Afrikalı Gençlere Destek Verdi
First Lady Obama Afrikalı Gençlere Destek Verdi

Bir süre önce Güney Afrika’yı ziyaret eden First Lady Michelle Obama Afrikalı gençlerin demokrasi, daha iyi eğitim ve sağlık olanakları taleplerine destek verdi. Bunlar Michelle Obama’nın sık sık vurguladığı konular.

Regina Mundi Kilisesi'de konuşan Michelle Obama Afrikalı gençleri, özellikle de kadınları kendi kaderlerini kendileri belirlemeye çağırdı. Obama, “Yeni keşifler yapan, ekonomileri baştan şekillendirecek sanayiler kuran bir nesil olabilirsiniz. Dünyanın unutulmuş köşelerine fırsat ve refah getiren yeni bir nesil olabilirsiniz. Bu kıtadan açlığı tamamen silebilirsiniz. HIV/AIDS virüsünü yeryüzünden silen nesil sizler olabilirsiniz,” diye konuştu.

Michelle Obama, Afrika'nın genç nesli, büyüme hızı ve gelişen demokrasileriyle dünyaya çok fazla katkıda bulunabileceğini söyledi:

“Burada olmamın nedeni karşılaştığımız zorluklarla mücadele etmek için oturup beklemeye vaktimizin olmaması. Buradayım çünkü herbiriniz bugün bu zorluklarla karşılaşmak üzeresiniz.”

Michelle Obama, Afrika gezisi sırasında 92 yaşındaki Güney Afrika eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela ile de görüştü. Obama'nın konuşması Afrika Kadın Liderler Forumu’nun bir parçasıydı.



21 yaşındaki Quiteria Guirengane, Mozambik'ten, eğitim, sağlık ve yönetim alanlarında olumlu değişikler yapabilmek istiyor. Guirengane, “ Bu konular sadece hükümetin değil, hepimizin sorumluluğu. Afrika’da genç kadın liderlere daha fazla fırsat vermemiz gerekiyor,” diyor.

Konuşmanın yapıldığı mekan bir zamanlar açlık gösterilerine sahne olan Soweto kasabasıydı. Burada başlayan hareket azınlık iktidarının yıkılmasını sağlamıştı. 17 yaşındaki lise öğrencisi Thato Soweto halkının şimdi başarı için savaştığını söylüyor.

Soweto, Johannesburg'a bağlı bir kasaba ve burada hala birçok sosyal ve ekonomik sorunlar yaşanıyor. Ancak kasabanın giderek büyüyen orta kesimi ve artan öğrenci nüfusu var. Thato bu ziyaretin kendi mücadelesinin de sembolü olduğunu düşünüyor.

XS
SM
MD
LG