Erişilebilirlik

Fransa ve Belçika’da ortak PKK operasyonu


Fransa’nın Paris ve Marsilya kenti ve banliyölerinde düzenlenen operasyonlarda, PKK’yı finanse ettiklerinden şüphelenilen 9 kişi gözaltına alındı.
Fransa’nın Paris ve Marsilya kenti ve banliyölerinde düzenlenen operasyonlarda, PKK’yı finanse ettiklerinden şüphelenilen 9 kişi gözaltına alındı.

Fransız Terörle Mücadele birimleri, Salı sabahı Paris’in Drancy banliyösü ve Marsilya kenti yakınlarında, PKK’nın mali kaynaklarına yönelik iki ayrı operasyon düzenledi.

Güvenlik kaynaklarının Fransız medyasına verdiği bilgilere göre, operasyonda, “kampanya” adı altında Kürt esnaf ve işadamlarından para toplayarak, PKK’ya mali destek sağladığından şüphelenilen 9 kişi gözaltına alındı.

Gözaltılar, Terörle Mücadele Alt Müdürlüğü (Sdat) müfettişleri tarafından, Mali Suçları Önleme Merkez Ofisi müfettişlerinin desteğiyle gerçekleştirildi.

Şüpheliler arasında yaşları 30 ile 60 arasında değişen 8 kişi gözaltına alındı. Bir kişinin ise, adli kontrol şartlarına uymadığı gerekçesiyle soruşturma hakimi önüne çıkarılması kararlaştırıldı.

Tutuklamalar 96 saate kadar sürebilecek.

Belçika’da kanallara baskın

Belçika'da da PKK’ya yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar, Fransa ile ortaklaşa yapıldı.

Belçika terörle mücadele birimleri, sabah 02.00 sularında, Kürtçe yayın yapan iki televizyon kanalının binalarına girdi.

İki ülkede yürütülen ortak soruşturma, Şubat 2022’de, Fransa-Belçika sınırında, elinde 100 bin Euro nakit bulunan bir adamın tutuklanmasının ardından Fransa'da başlamıştı.

Bu kişi Fransa’nın Sdat birimi tarafından polis gözetimine alınmıştı. Terörle Mücadele Savcılığı’daki bir soruşturma hakimi, bu kişi hakkında “terörü finanse etmek, gasp ve terör örgütü üyesi olma” suçlamalarıyla soruşturma başlatılmasına karar vermişti.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG