Erişilebilirlik

Fransa'da 22 Okul Corona Yüzünden Açıldığı Hafta Kapandı


Corona virüsü vakalarındaki artışa rağmen tüm okullarda eğitime başlanan Fransa'da ilk haftada 22 okul Corona virüsü nedeniyle kapandı. Fransa Milli Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, 22 okul ve 100 kadar sınıfı Corona virüsü tespiti sonrası kapatma kararı aldıklarını açıkladı.

Europe 1 Radyosu'na konuk olan Bakan Blanquer, 22 okuldan 12'sinin Reunion Adası'nda, 10'unun ise Fransa'da bulunduğunu belirtti. Fransa ve Fransa'ya bağlı adalarda 60 bin okulda eğitime başlandığına dikkat çeken Blanquer, şimdilik 60 bin okuldan yalnızca 22'sinin kapandığını ve tüm önlemler alınarak eğitime devam edileceğini belirtti.

Bazı okullarda Corona vakasının yalnızca bir tek sınıfta tespit edilmesi nedeniyle tüm okulun değil sınıfların kapatıldığını belirten Blanquer, "Kapatılan sınıf sayısı her gün değişiyor elbette. Her gün şüpheli durumlar nedeniyle 250 protokol işleme konuyor. Ancak vakalar, genel olarak okula başlamadan önce virüsün bulaştığı kişilerle okul dışından kaynaklanan vakalar. Okulların açılışı, büyük oranda başarılı oldu. Korkuya rağmen herkes okula geldi ve bu beni çok mutlu ediyor" dedi.

3 vaka okul kapattırıyor

Fransız Eğitim Bakanı, okullarda vaka ve kapanma sayısı artarsa, ailelere çocuklarının bakımı konusunda yardımcı olmayı planladıklarını da dile getirdi.

Fransa'da 2 Eylül'de ilkokul, ortaokul ve liseler, Corona protokolüne göre açıldı. Tüm sınıflarda ders başı yapılan ülkede, 11 yaşın üstündeki çocuklara maske zorunluluğu getirildi. Hijyen kurallarının da sıkı kontrollar içeren bir protokole bağlandığı eğitim kurumlarında tüm çalışanlar ve öğretmenlerin de maske takması zorunlu. Corona protokolüne göre, alınan tüm önlemlere rağmen eğer okullarda 3 kişiden fazla vaka tespit edilirse, duruma göre sınıf ya da okulun kapatılması kuralı uygulanıyor.

Haftada 1 milyon test

Fransa'da son 2 haftadır Corona enfeksiyonu vakalarında 7 bin civarında artış görüldü. Ancak Sağlık Bakanlığı, henüz ağır vakaların hastane kapasitelerinin çok gerisinde seyrettiğini ve durumun kontrol altında olduğunu belirtiyor.

Fransa'da haftada 800 bin kişi test yaptırıyor. Hükümet bu rakamın 1 milyona çıkarılmasını hedefliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG