Erişilebilirlik

Fransa’da Depremzedeler İçin Dev Konser


France Concert
France Concert

Fransa kamu televiyonu France 2 ve Fondation de France Vakfı, Türkiye ve Suriye’yi vuran deprem felaketinde, yaraların sarılması ve depremzelere yardım için bu akşam bir dayanışma konseri düzenliyor. Ünlü Olympia salonunda düzenlenecek konserde çok sayıda Fransız sanatçı ile Türkiye’den de piyanist Fazıl Say sahne alacak.

Paris’in en eski ve en önemli konser salonu Olympia’da düzenlenen gece, France 2 Televizyonu’ndan ve France Inter Radyosu’ndan, yerel saatle 21.00- 23.00 saatleri arasında naklen verilecek. Gecenin sunumunu Fransızlar’ın ünlü kraliyet uzmanı tarihçisi ve sunucusu Stephane Bern ile gazeteci Lea Salame yapacak.

Fransa’da Depremzedeler İçin Dev Konser
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

Organizasyona ilişkin France Television kanalından yapılan açıklamada, “6 Şubat 2023'te Türkiye ve Suriye'de, bölgede asırlardır görülmeyen şiddette, 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki iki güçlü deprem Türkiye'nin güneyini ve kuzeybatı Suriye'yi vurdu. İki şiddetli deprem sonucunda yaklaşık 52 bin kişi hayatını kaybetti, 180 bin kişi yerinden oldu, 2,8 milyon kişi, soğukta, zor ve istikrarsız koşullarda yaşıyor.Depremden bir ay sonra, depremzedeler gıda, su, gaz ve elektrik gibi temel ihtiyaçlardan mahrum. Bu ölümcül felaketle karşı karşıya kalan France Television, etkilenen toplulukları desteklemek ve onlara yardım etmek için seferber oluyor” denildi.

Fazıl Say ve Fransız sanatçılar

Olympia Konser Salonu’nda düzenlenecek gecede Türkiye’den ünlü piyanist Fazıl Say, Suriye’den Fatma Saïd, Fransa’dan da, aralarında Türkiye’de de tanınan ve dinlenen Salvatore Adamo, Patrick Bruel, Zaz, Gims, Laurent Voulzy, André Manoukian, Claudio Capéo, Mentissa, Yael Naim, Chimène Badi, Maxime Le Forestier, Isabelle Boulay, Santa, Suzane, Ycare, Soolking ve Marina Kaye’in de olduğu çok sayıda Fransız sanatçı sahne alacak.

Deprem bölgesinden canlı yayın

France 2 TV ekipleri, deprem felaketinin yaşandığı bölgelerden yapacağı canlı yayınlarla ve bölgeden hazırladıkları haberlerle, felaket bölgesindeki gerçekleri de izleyicilere daha iyi anlatmaya çalışacak.

Gece boyunca bir bağış numarası üzerinden depremzedeler için yardım da toplanacak.

Gece toplanan bağışlar Fondation de France aracılığıyla, sert malzemeden yapılacak geçici barınaklar, eğitim, hijyen ve hayatın yeniden normale dönebilmesi için hazırlanan projelerde kullanlmak üzere, deprem bölgesine gönderilecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG