Erişilebilirlik

Fransa ve İngiltere NATO'yu Eleştirdi


Bir Fransız Mirage uçağı Korsika hava üssünde Libya'ya uçmaya hazırlanıyor
Bir Fransız Mirage uçağı Korsika hava üssünde Libya'ya uçmaya hazırlanıyor

Fransa ve İngiltere, NATO’yu Libyalı sivilleri korumak için daha çok çaba harcamaya çağırdı.

NATO halen Libya üzerinde uçuş yasağı uyguluyor ve hava saldırıları düzenliyor.

Ancak Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe ittifakın Kaddafi kuvvetlerinin ağır silahlarını tahrip etmek için daha çok saldırı düzenlemesi gerektiğini söyledi.

Juppe, bu görüşünü bugün Avrupa Birliği ve haftasonunda da NATO Dışişleri bakanları toplantısında gündeme getireceğini açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague da NATO ülkelerini, operasyonlara katılan uçak sayısını, İngiltere’nin yaptığı gibi arttırmaya çağırdı.

Libya’daki isyancıların geçici hükümeti Pazartesi günü Afrika Birliği tarafından önerilen ateşkes planını “zamanı geçmiş” diye niteleyerek reddetti.

Hükümet başkanı Mustafa Abdülcelil, Bingazi’de Afrikalı liderlerle yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Kaddafi ve ailesinin ülkeden ayrılmasını içermeyen her türlü önerinin reddedileceğini belirtti.

Afrika Birliği yetkililerine göre ateşkes planında ayrıca isyancılarla hükümet arasında görüşmeler başlatılması, Libya’daki yabancıların korunması ve sivillere insani yardım yapılması öngörülüyor. Yetkililer, planın Kaddafi tarafından kabul edildiğini de açıkladı

XS
SM
MD
LG