Erişilebilirlik

Fransa'da Kanlı Saldırılar: En Az 67 Ölü


Fransa Cumhurbaşkanı François Holande, ülkenin çeşitli bölgelerinde düzenlenen ve ilk belirlemelere göre onlarca kişinin ölümüne yol açan saldırılar sonrasında Fransa sınırlarının kapatıldığını açıkladı.

Fransa'daki ilk saldırının ardından televizyondan dünyaya seslenen Holande, ülkede olağanüstü hal ilan edildiğini de açıkladı.

Amerika'nın Sesi'ne konuşan Fransız emniyet yetkilileri, Fransa ve Almanya arasındaki hazırlık futbol maçının oynandığı stadyum yakınlarındaki bir restoranda düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre en az 67 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yetkililer ayrıca Bataclan sanat merkezindeki bir rock konserini hedef alan ayrı saldırıda en az 15 kişinin öldüğünü onlarca kişinin saldırganların elinde rehin olduğunu belirtti.

Başkan Barack Obama Paris saldırılarının ardından canlı yayında yaptığı açıklamada, "Saldırı tüm insanlığa karşı yapıldı" dedi. Obama ayrıca, Fransa'nın yanında olacaklarını, teröre karşı mücadelede dünya ülkeleri ve Fransa halkıyla birlikte savaşacaklarını da sözlerine ekledi.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG