Erişilebilirlik

Fransa IŞİD Hedeflerini Vurdu


Amerika'nın ardından, NATO müttefiki Fransa da terör örgütüyle mücadele kapsamında Irak sınırları içindeki IŞİD militanlarına yönelik ilk başarılı hava saldırısını gerçekleştirdi

Fransa, Irak sınırları içindeki IŞİD militanlarına yönelik ilk başarılı hava saldırısını gerçekleştirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın makamından yapılan açıklamada Rafale savaş uçaklarının IŞİD militanlarının teçhizat depolarını bombalayarak tamamen yerle bir ettiği bildirildi.

Hava saldırısının tam olarak hangi noktaları hedef aldığına dair açıklama yapılmadı, ancak önümüzdeki günlerde yeni hava saldırılarının planlandığı duyuruldu.

François Hollande, dün yaptığı açıklamada, Fransa’nın, Irak’ın talebi doğrultusunda hava saldırılarına başlamaya hazır olduğunu, askeri operasyonların sadece hava saldırılarıyla sınırlı kalıp kara harekâtı içermeyeceğini söylemişti.

Fransa’nın girişimini memnuniyetle karşılayan Başkan Obama ise Fransa’nın terörle mücadelede Amerika’nın en güçlü ortaklarından biri olduğunu dile getirdi.

Başkan Obama, dün yaptığı açıklamada aralarında Arap ülkelerinin de bulunduğu 40’dan fazla ülkenin IŞİD militanlarına karşı oluşturulan koalisyonda yer alma taahhüdünde bulunduğunu söyledi.

Amerika, şimdiye kadar Irak’taki IŞİD hedeflerine yönelik 170 hava saldırısında bulundu. Yetkililer, gerekirse IŞİD’in Suriye’deki unsurlarına yönelik operasyonlar da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Amerikan Senatosu dün IŞİD’le mücadele edecek Suriye’deki ılımlı muhaliflere silah ve eğitim yardımı yapma planını 22’ye karşılık 78 oyla onayladı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG