Erişilebilirlik

G-20 Zirvesi Öncesi IŞİD Operasyonları Artıyor


polis
polis

15-16 Kasım’da Antalya’nın Belek beldesinde yapılacak G-20 Zirvesi için geri sayım başladı. ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de aralarında bulunduğu liderlerin katılacağı zirve öncesi güvenlik güçleri Türkiye’nin dört bir yanında operasyonlarına hız verdi.

Antalya’daki IŞİD operasyonunda 20 şüpheli gözaltına alındı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ile Alanya ve Manavgat ilçelerinde gerçekleştirdikleri operasyonda 2’si Rusya Federasyonu uyruklu 20 kişi IŞİD’le bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerde IŞİD’e ait materyallerin bulunduğu zanlıların Suriye ve Irak’taki örgüt militanlarıyla bağlantılı oldukları ve kent genelinde IŞİD lehine faaliyet yaptıkları iddia edildi.

1’i Suriyeli 40’ı Faslı 41 kişi IŞİD şüphesiyle sınır dışı edildi

Güvenlik güçleri yalnız sınır bölgelerinde değil havalimanlarında da denetimi arttırdı. Çarşamba günü Fas’ın Casablanca kentinden İstanbul’a gelen 45 kişilik bir grup Atatürk Havalimanı’nda müşahede altına alındı. Emniyet güçlerinin bu kişilerle yaptığı mülakat sonunda dört kişinin Türkiye girişine izin verilirken 41 kişi engellendi.

40 kişi Terörle Mücadele Şube Ekipleri, ekipleri dış görüşleri selefi militanlara hiç benzemeyen biri Suriye vatandaşı 40’ı Fas uyruklu 41 kişinin IŞİD’le bağlantılı olduklarına dair güçlü bulgulara rastlayınca şüpheliler sınır dışı edildi.

IŞİD militanları tanınmasın diye strateji mi değiştirdi?

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye ve Irak’ta IŞİD saflarında savaşmak için Türkiye'ye gelen militanların bir süredir görünümlerini değiştirdikleri uyarısında bulundu. Emniyet birimlerinin yaptığı saptamalara göre, militanlar artık sarık ve cüppe giymemeye özen gösteriyor, sakallarını kesiyor, Türkiye'ye girdikten sonra da şüphe çekmemek için eğlence mekanlarına gidiyor.

İstanbul polisi, IŞİD’in yeni stratejisini diğer illerdeki emniyet birimleriyle de paylaştı.

Kilis’te yasadışı yollardan IŞİD bölgesine geçmeye çalışan 6 kişi yakalandı

Güvenlik güçleri, Suriye sınırında da arama ve denetim faaliyetini aralıksız sürdürüyor. Kilis Valiliği, Elbeyli ilçesinde Türkiye’den Suriye geçmeye çalışan altı kişinin yakalandığını duyurdu. Valilik açıklamasında, ‘‘Elbeyli ilçesinde emniyet müdürlüğümüz ekiplerince yapılan çalışmada IŞİD bölgesine geçecekleri tespit edilen 5 yabancı ve 1 Türk uyruklu olmak üzere 6 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar hakkında adli ve idari tahkikata başlanılmıştır" dendi.

Özgür-Der: İslami faaliyet gösterenlere dönük cadı avı derhal sonlandırılsın

İslami kimliğiyle tanınan sivil toplum örgütü Özgür-Der, 10 Ekim’deki Ankara katliamı sonrası hız kazanan IŞİD operasyonlarının yıllardan beri El Kaide operasyonlarında örnekleri görüldüğü gibi sisteme muhalif Müslümanları mağdur ettiğini söyledi.

Özgür-Der Genel Sekreteri Musa Üzer imzasıyla yayınlanan açıklamada, ‘‘10 Ekim’de Ankara’da yaşanan bombalı saldırının hemen ardından tüm ülkede teröre karşı başlatılan gözaltı ve tutuklama operasyonları kampanyası çerçevesinde yürütülen ve birçok mağdur üreten bu operasyonların soruşturulması gerektiğine inanıyoruz. Keyfi tavırların altında paralel bağlantılı savcı ve hakimlerin ya da İslami olan her şeyi düşman kategorisine sokan geçmiş yıllarda devamlı karşılaştığımız polis, savcı ve diğer bürokratların olup olmadığı kuşkusunu taşıyoruz. Mağdur edilen Müslümanların bir an önce serbest bırakılmasını ve İslami faaliyetlerinden ötürü hedef seçilen insanlara dönük cadı avının derhal sonlandırılmasını bekliyoruz’’ dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG