Erişilebilirlik

G20 Zirvesinde Suriye Trafiği


Rusya’daki G20 zirvesinde biraraya gelen liderler arasında Suriye’ye olası Amerikan müdahalesiyle ilgili görüş ayrılıkları gündeme damgasını vurdu

Ev sahibi Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in verdiği akşam yemeğinde de liderler Suriye’deki krizi sorna erdirme konusundaki görüş ayrılıklarını giderme konusunda başarılı olamadılar.

Amerika Başkanı Barack Obama, geçen ay Suriye’nin başkent Şam yakınlarında kimyasal silah kullanıldığı iddiaları nedeniyle Esat rejimine askeri müdahale ile yanıt vermek için uluslararası desteği arkasına almak istiyor.

Obama Cuma günü Suriye’ye olası bir operasyona karşı çıkan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’le biraraya geldi.Çin, Esat yönetimine ciddi baskı uygulayacak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararına Rusya’yla birlikte red oyu verdi.

Rusya ise geçen ay Şam yakınlarında yüzlerce kişinin öldüğü kimyasal saldırıyı Esat güçlerinin yaptığına dair herhangi bir kanıt olmadığını savunuyor.

Bu arada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon Suriye’ye karşı askeri müdahale görüşmelerini “düşüncesizce” olarak niteledi ve olası bir müdahalenin çok kötü sonuçlar doğurarak mezhep çatışmalarını körükleyeceğini vurguladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG