Erişilebilirlik

G20’de Gündem Suriye


Amerika Başkanı Barack Obama dünya liderlerinin Suriye’ye olası bir müdahale tartışması gölgesinde geçmesi beklenen zirveye katılmak üzere Rusya’ya gitti

Rusya’nın Saint Petesburg kentinde iki gün sürecek küresel ekonomi zirvesinin resmi gündemi Suriye’deki kriz değil ama, zirvedeki asıl başlıkların Suriye’deki kriz gölgesinde ele alınması bekleniyor.

Obama, Şam yönetimi sivil halka karşı kimyasal silah kullandığı iddiaları üzerine Suriye’ye askeri bir müdahale yapmak için hem Amerika’da hem de dünyada daha büyük destek arıyor.

G20 zirvesi başlamadan bir gün önce Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Suriye’ye karşı askeri güç kullanması için Başkan Barack Obama’ya yetki veren karar tasarısını onayladı.

Karar tasarısı büyük olasılıkla gelecek hafta Senato Genel Kurulu’nda oya sunulacak. Tasarı Başkan Obama’ya Suriye’nin askeri hedeflerine 60 gün süreyle saldırma yetkisi veriyor. Obama, bu süreyi belirli şartlar altında 30 gün uzatabilir. Ancak tasarı, kara harekatına ise izin vermiyor.

Çarşamba günü İsviçre’de konuşan Amerika Başkanı, Suriye’deki “barbarlığa” sessiz kalınması halinde Şam yönetiminin yeni kimyasal silah saldırısı yapacağı konusunda uyardı.

G20 zirvesi öncesinde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler kararı olmaksızın Suriye’ye yapılacak olası bir müdahalenin ‘saldırganlık’ olacağını söyledi.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG