Erişilebilirlik

Gaziantep’te IŞİD Operasyonu: 17 Yabancı Tutuklandı


(Arşiv)
(Arşiv)

İstanbul ve İzmir’den sonra Gaziantep’te de IŞİD operasyonu yapıldı. Operasyonda tümü yabancı 17 kişi gözaltına alındı. Başbakan Binali Yıldırım ise Türkiye’deki terör saldırılarından göz yumduğu iddiasıyla “bütün dünya”yı suçladı. CHP’ye göre, ise terör saldırılarının sorumlusu “Türkiye’yi IŞİD’in lojistik merkezi haline getiren” hükümet.

Türkiye’de IŞİD’e yönelik polis operasyonları devam ediyor. İstanbul ve İzmir’den sonra Gaziantep’te de çeşitli adreslere yapılan baskınlarda IŞİD militanları gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliği, İstanbul Atatürk Havalimanı’na yönelik saldırının aydınlatılması için kentte düzenlenen operasyonlarda çok sayıda dijital malzemenin ele geçirildiğini duyurdu.

Valilik’ten yapılan açıklamada “IŞİD terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi için ilimiz dahilinde özellikle Yabancı Terörist Savaşçıların konaklama yerlerine, geçiş güzergahları ve şehir giriş-çıkışlarında yapılan ve devam eden aramalarda yabancı uyruklu 17 şahıs yakalanmıştır. Şahısların üzerinde ve bulundukları araçta yapılan arama sonucunda, çok sayıda dijital malzeme elde edilmiş olup, şahıslarla ilgili adli işlemleler devam etmektedir” dendi.

Hükümet ise bir yandan Atatürk Havalimanı saldırısında IŞİD’i işaret ederken diğer yandan bu örgütü bir üst akılın yönlendirdiği imasında bulunuyor.

Yıldırım: ‘Göz kırptığınız, sırtını sıvazladığınız o ölüm makineleri gün gelecek sizi de yok edecek

Başbakan Binali Yıldırım, Hatay’da katıldığı iftarda ölüm makinesi olarak tanımladığı IŞİD ve benzeri örgütlere dünyanın göz kırptığını söyledi.

Yıldırım, “Birçok günahsız insan hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Bir kez daha görüldü ki; terörün dini yok, milleti yok, kutsalı yok. Onlar öldürmeye ayarlanmış makineler. Onların bir üst aklı var, efendiler, ama kim ne derse desin, bütün dünyaya buradan sesleniyoruz. Göz kırptığınız, sırtını sıvazladığınız o ölüm makineleri gün gelecek sizi de yok edecek. Onun için gün bugündür, teröre karşı topyekun savaş günüdür” dedi.

CHP’li Böke: ‘Teröre izin veren iktidarın ta kendisi’

Emniyet’in IŞİD operasyonları devam ederken muhalefet de hükümeti IŞİD konusunda eleştirmeye devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, İzmir’de hükümeti teröre izin vermekle suçladı.

Böke, “Üç gün önce 44 aile paramparça oldu. Terör her gün bizi yasa, umutsuzluğu itmek için elinden geleni yapıyor. Bu teröre izin verenler, iktidarın ta kendisi. Seçilmiş olanlar neden bu koltuklara oturduklarını unutmuşlar. Can ve mal güvenliğini tehdit eden kişileri açıkça besler hale gelmişler. Yıllarca terör canavarıyla karşı karışa yaşadık ama artık yeni bir terörle, cihatçı, aşırıcı, vahşi bir terörle karşı karşıyayız. Türkiye'nin büyük kentlerinde kitlesel terör eylem dizine başlamış görünüyorlar. Bu eylemlere son vermesi gerekenler iktidardır. Oysa onlar Türkiye'nin, eylemlerin gerçekleşeceği yer olması için her adımı atmış görünüyorlar" dedi.

Böke: ‘Hükümet şehirlerin IŞİD’in lojistik merkezine dönmesine izin verdi’

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Emniyet’in IŞİD’in eylemlerinin göz ardı edilmesi için genelgeler gönderdiğini iddia etti.

“7 Haziran'dan sonra yeniden seçime götürdükleri Türkiye'de sadece yeniden sandık kurmadılar. Şehirlerin birer silah deposuna dönmesine göz yumdular. Emniyete sakın ha görmeyin diye genelge gönderdiler. Sınırlarımızı kevgire döndüren politikalarla 70'in üzerinde şehirde, IŞİD'in lojistik merkezine dönmesine izin verdiler. Türkiye'nin terörle kan ağlamasının sebebi AKP iktidarıdır. Terör beslenenlerin, terörle mücadele etmesi mümkün değildir. Eğer terörden can buluyorsa, eğer kendi varlığını teröre bağlıyorsa bu iktidarın bu sorunu çözmesi mümkün değil.”

IŞİD tebliğcisinden intihar bombası süsü verilmiş düzenekle Cuma namazı eylemi

Bu arada Sabancı Merkez Camisi'nde Cuma hutbesi okunurken imamın elindeki mikrofonu üzerinde giydiği intihar yeleği süsü verilmiş düzeneği gösteren bir kişi camide panik yarattı. Cemaatin bir bölümü dışarıya doğru kaçarken bazı kişiler 33 yaşındaki Mahmut Kılıçarslan’ın üzerine atlayarak etkisiz hale getirdiler.

Cuma namazında bulunan polisleri eylemcinin linç edilmesini engelleyerek Emniyet’e götürdüler.

Kılıçarslan’ın belindeki intihar yeleği görünümündeki beyaz korsede, barut ve bilyelerle bulunurken düzeneğinin ateşleme mekanizmasının olmadığı belirlendi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG