Erişilebilirlik

İsrail-Hamas Çatışması Devam Ediyor


Gazze'den atılan roketi durdurmak için fırlatılan bir İsrail füzesi
Gazze'den atılan roketi durdurmak için fırlatılan bir İsrail füzesi

Filistinli militanlar Gazze'den İsrail’e en az 17 roket atarken İsrail ordusu hava saldırıları ile karşılık verdi.

Dört gündür devam şiddet olaylarında 15 Filistinli, dokuz İsrailli ve beş Mısırlı hayatını kaybetti.

Filistin polisi, son roket saldırılarından sonra İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın güneyinde çok sayıda Hamas üyesini tutukladığını bildirdi.

İsrail , Hamas yönetimi altındaki Gazze’den İsrail’in güneyine son dört gün içinde yüzü aşkın roket atıldığını açıkladı. Roket saldırılarında bir İsrailli erkek hayatını kaybederken İsrail hava saldırılarında çoğunlukla militanların öldürüldüğü, iki taraftan da sivillerin yaralandığı haber veriliyor.

Arap Birliği İsrail hava saldırılarını kınadı ve BM Güvenlik Konseyini saldırıları durdurmak için gerekli önlemleri almaya çağırdı.

Filistinli militanların, dört gün önce, Kızıl Deniz yakınlarındaki Eylat’da, içinde askerlerin de bulunduğu bazı araçlara ateş açması 8 İsraillinin ölümüne sebep oldu.

Saldırılardan sonra Mısır sınırına kaçan militanları takip eden İsrail birliklerinin açtığı ateş sırasında 5 Mısırlı polis öldü. Polislerin ölümü Mısır’da öfke yarattı.

Cumartesi günü Kahire ve İskenderiye’de binlerce Mısırlı İsrail Büyükelçiliği ve konsolosluğu önünde gösteri yaparak İsrail bayrağı yaktı ve büyükelçinin sınır dışı edilmesini istedi.

İsrail Savunma Bakanı Ehut Barak, Mısırlı polislerin ölümünden üzüntü duyduğunu ve İsrail’in olayın soruşturulmasında Mısır ordusu ile işbirliği yapacağını söyledi. Mısır hükümeti Ehud’un açıklamasını yeterli bulmadı.

XS
SM
MD
LG