Erişilebilirlik

Gazze’den bir grup Türk vatandaşı daha tahliye edildi


Bakanlık açıklamasına göre 18 Kasım'da 44 Türk ve KKTC vatandaşı Gazze'den tahliye edildi.
Bakanlık açıklamasına göre 18 Kasım'da 44 Türk ve KKTC vatandaşı Gazze'den tahliye edildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Gazze’den 44 Türkiye ve KKTC vatandaşı daha Refah Sınırı Kapısı üzerinden Mısır’a geçiş yaparak tahliye edildi.

Türkiye, diğer ülkelerle birlikte Gazze’den kendi ülke vatandaşlarının tahliyesine devam ediyor. Bu çerçevede 18 Kasım Cumartesi günü de 44 kişi daha Mısır’a geçiş yaptı. Daha önce de 30 Türk vatandaşı benzer şekilde Gazze’den tahliye edilmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, “Tahliye bekleyen vatandaşlarımız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları ve aile yakınlarının Mısır üzerinden ülkemize getirilebilmelerini teminen girişimlerimiz bir süredir devam etmekteydi. Bu çerçevede, bugün (18 Kasım) Refah Sınır Kapısı’ndan geçen 44 kişi öğle saatlerinde Mısır’a ulaşmıştır. Sayının gün içinde artması muhtemeldir.Sınırda diplomatlarımızca karşılanan sözkonusu grup, önce Kahire’ye getirilecek ve buradan havayoluyla ülkemize intikal edecektir” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının tahliye işlemlerinin süreceğini açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının tahliye işlemlerinin süreceğini açıkladı.

Keçeli, bir yandan Türk vatandaşlarının tahliyesi sürerken diğer yandan Filistinli yaralıların da tedavi için Türkiye’ye getirilmeye devam etmeleri için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG